
Palak paneerin makumaailma lyö hynttyyt yhteen pizza biancon kanssa. Tämä Meri-Tuuli Väntsin versioma pizza on koukuttava, rento ja sormin syötävä ruoka.
Palak paneer -pizza
Ainekset
Työvaiheet
- Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, sokeri ja oliiviöljy sekä 1 dl jauhoja. Sekoita ja anna hiivan käynnistyä viitisen minuuttia. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Sivele sudilla taikinan pinnalle vettä kesken nostatuksen, ettei se pääse kuivumaan.
- Sulata pakastepinaatit pussien ohjeen mukaan. Sekoita pinaatit keskenään. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuenohuiksi tikuiksi. Jaa taikina 3-4 palaan ja muotoile palloiksi. Kuumenna uuni vähintään 225 asteeseen grillivastuksin.
- Kauli taikinapallo kerrallaan noin 3 mm paksuksi pizzaksi jauhotetulla pöydällä. Nosta pizzapohja uunipellille. Pursota pizzalle puolet Fraiche-kermapurkista ja levitä tasaisesti lusikalla. Ripottele kerman päälle pakastepinaattiseosta. Raasta pizzalle valkosipulia ja asettele sinne tänne inkivääritikkuja. Lisää päälle sormisuolaa.
- Murusta päälle ½ pkt Apetina Paneer -juustoa. Lopuksi sirottele pizzalle reippaalla kädellä curryjauhetta. Voit halutessasi myös lisätä tuoretta vihreää chiliä, jos haluat pizzaasi potkua.
- Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia, tai kunnes pizza on kypsää ja päältä herkullisen ruskistunut.