Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Mainos
Kasvis
Juhli ja nauti
13:29 | 28.11.2019

Paneer-pakorat & minttu-hernedippi

Lisää omaan keittokirjaan
Arla Keittiö on lisännyt 121 reseptiä

Paneroi pakorat kikhernejauhoilla, niin saat puuterisen ja rapsakan pinnan. Helpolla paneer-juustolla friteeraus onnistuu myös pannussa matalassa öljyssä. Näiden frittereiden kanssa tarjotaan raikas, tulinen vihreä dippi. Tämän Meri-Tuuli Väntsin laatiman herkutteluruoan reseptiä saa jakaa juhlien jälkeen vieraille!

20 palaa
Keskivaikea

Paneer-pakorat & minttu-hernedippi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (225 g)
Apetina Paneer-juustoa
sipuli
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
3
dl
kikhernejauhoja
1
tl
jauhettua kurkumaa
1
tl
garam masalaa
1
tl
suolaa
ripaus
chilijauhetta
n. 1 3/4
dl
kylmää vettä
5
dl
rypsiöljyä
Vihreä hernedippi
2
dl
pakasteherneitä (sulatettuna)
1
ruukku
vahvaa minttua
1/2
vihreä paprika
1/2
vihreä chili
1/2
salottisipuli
3
cm
pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä

Vaiheet

  1. Ota paneer-juusto paketista ja valuta liemi pois. Leikkaa paneer-juusto 10 viipaleeseen ja viipaleet puoliksi, jotta saat 20 kuutiota. Suikaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja laita ne pieneen kulhoon pehmenemään etikan ja sokerin kanssa.
  2. Tee tässä välissä dippikastike. Laita sulatetut pakasteherneet korkeareunaiseen kulhoon tai kannuun. Nypi mintusta lehdet. Halkaise paprika ja chili, poista siemenet ja kuutioi molemmat muutamaan osaan. Kuori salottisipuli ja inkivääri, hienonna molemmat. Lisää kaikki dipin ainekset kulhoon vettä lukuun ottamatta. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Tarkista maku.  Halutessasi lisää chiliä, jos haluat tulisemman maun. Lisää lopuksi vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes dipistä tulee sopivan juoksevaa. 
  3. Mittaa kikhernejauhot keskikokoiseen kulhoon, lisää kuivat mausteet ja sekoita. Lisää vesi tilkka kerrallaan sekoittaen seosta kierrevispilällä, jotta kaikki jauhopaakut sekoittuvat nesteeseen. Kun seos on sileää ja paksua, frittitaikina on valmis.
  4. Kuumenna öljy noin 190-asteiseksi paksupohjaisessa keskikokoisessa kasarissa tai wokpannussa. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun sinne tiputettu pisara taikinaa alkaa heti kuplia ja kypsyä.
  5. Huuhtele marinoituneet sipulit ja kuivaa ne talouspaperilla. Lisää sipulit taikinaan. Lisää taikinaan myös 3−4 paneerpalaa ja pyörittele, jotta ne peittyvät taikinaan. Nosta paneerpalat yksitellen taikinasta keittiöpihdeillä niin, että mukaan tulee myös sipulia ja nosta suoraan kulhosta kuumaan öljyyn. Uppopaista kerrallaan enimmillään 4 palaa ja paista jokaista noin 2 minuuttia, käännellen paloja välillä. Nosta ruskistuneet palat reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivamaan.
  6. Tarjoa paneer-pakorat heti vihreän dipin kanssa. Parhaimmillaan ne ovat juuri valmistettuina, mutta voit myös uppopaistaa ne hieman aiemmin ja uudelleenlämmittää sitten 150-asteisessa uunissa ritilän päällä.
Lisää aiheesta
  • Mehevä paneer-munakoisopaistos
  • Yrttimarinoitu paneer-juusto
  • Paneer-maapähkinänuudelit

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini