Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Paneroi pakorat kikhernejauhoilla, niin saat puuterisen ja rapsakan pinnan. Helpolla paneer-juustolla friteeraus onnistuu myös pannussa matalassa öljyssä. Näiden frittereiden kanssa tarjotaan raikas, tulinen vihreä dippi. Tämän Meri-Tuuli Väntsin laatiman herkutteluruoan reseptiä saa jakaa juhlien jälkeen vieraille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paneer-pakorat & minttu-hernedippi

Ainekset

1
pkt (225 g)
Apetina Paneer-juustoa
sipuli
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
3
dl
kikhernejauhoja
1
tl
jauhettua kurkumaa
1
tl
garam masalaa
1
tl
suolaa
ripaus
chilijauhetta
n. 1 3/4
dl
kylmää vettä
5
dl
rypsiöljyä
Vihreä hernedippi
2
dl
pakasteherneitä (sulatettuna)
1
ruukku
vahvaa minttua
1/2
vihreä paprika
1/2
vihreä chili
1/2
salottisipuli
3
cm
pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Ota paneer-juusto paketista ja valuta liemi pois. Leikkaa paneer-juusto 10 viipaleeseen ja viipaleet puoliksi, jotta saat 20 kuutiota. Suikaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja laita ne pieneen kulhoon pehmenemään etikan ja sokerin kanssa.
  2. Tee tässä välissä dippikastike. Laita sulatetut pakasteherneet korkeareunaiseen kulhoon tai kannuun. Nypi mintusta lehdet. Halkaise paprika ja chili, poista siemenet ja kuutioi molemmat muutamaan osaan. Kuori salottisipuli ja inkivääri, hienonna molemmat. Lisää kaikki dipin ainekset kulhoon vettä lukuun ottamatta. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Tarkista maku.  Halutessasi lisää chiliä, jos haluat tulisemman maun. Lisää lopuksi vettä lusikallinen kerrallaan, kunnes dipistä tulee sopivan juoksevaa. 
  3. Mittaa kikhernejauhot keskikokoiseen kulhoon, lisää kuivat mausteet ja sekoita. Lisää vesi tilkka kerrallaan sekoittaen seosta kierrevispilällä, jotta kaikki jauhopaakut sekoittuvat nesteeseen. Kun seos on sileää ja paksua, frittitaikina on valmis.
  4. Kuumenna öljy noin 190-asteiseksi paksupohjaisessa keskikokoisessa kasarissa tai wokpannussa. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun sinne tiputettu pisara taikinaa alkaa heti kuplia ja kypsyä.
  5. Huuhtele marinoituneet sipulit ja kuivaa ne talouspaperilla. Lisää sipulit taikinaan. Lisää taikinaan myös 3−4 paneerpalaa ja pyörittele, jotta ne peittyvät taikinaan. Nosta paneerpalat yksitellen taikinasta keittiöpihdeillä niin, että mukaan tulee myös sipulia ja nosta suoraan kulhosta kuumaan öljyyn. Uppopaista kerrallaan enimmillään 4 palaa ja paista jokaista noin 2 minuuttia, käännellen paloja välillä. Nosta ruskistuneet palat reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivamaan.
  6. Tarjoa paneer-pakorat heti vihreän dipin kanssa. Parhaimmillaan ne ovat juuri valmistettuina, mutta voit myös uppopaistaa ne hieman aiemmin ja uudelleenlämmittää sitten 150-asteisessa uunissa ritilän päällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Käyttövalmiit purkkipavut on kerrassaan loistava keksintö. Ne tuovat sosekeittoon rutkasti hyvää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-valkopapukeitto

Ainekset

1
(400 g)
parsakaali
1
prk (280 g)
valkoisia papuja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
yrttimausteseosta
SIEMEN-PERSILJAPESTO
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
auringonkukansiemeniä
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin siemenpesto murskaamalla kaikki ainekset isossa huhmaressa rouheiseksi kastikkeeksi. Voit myös surauttaa seoksen sauvasekoittimella, mutta älä soseuta pestoa täysin sileäksi.

  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. Valuta ja huuhtele pavut säilöntäliemestä.

  3. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, yrttimausteseos, parsakaalit ja pavut. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää.

  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keiton kanssa siemen-persiljapestoa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.