Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Keitot
9:09 | 20.1.2020

Tortillakeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Tuttu maku uudessa muodossa! Lämmittävän tex mex -keiton maku vain paranee ajan kanssa – seuraavana päivänä se on superherkkua.

Moni keitto ja pata on hyvää valmistuspäivänä, mutta seuraavana vielä parempaa. Tämä tortillakeitto kuuluu siihen joukkoon.

Ideana on höystää jauheliha-kasviskeitto salsakastikkeella lämmittävän mausteiseksi. Koska mukana on juustokuminaa ja valkosipulia, keiton maku voimistuu saadessaan tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään. Tästä johtuen maukas soppa sopii mainiosti lounasevääksi. Proteiinipitoisten papujen ja jauhelihan ansiosta keitto pitää myös nälän loitolla.

Tortillakeitossa höysteet ovat piste iin päälle. Valmiin, kuuman keiton pinnalle murustellaan maissilastuja ja viipaloidaan avokadoa. Maku viimeistellään tuoreella korianterilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min
Helppo

Tortillakeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
½
(oranssi) paprika
1½
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
3½
dl
(noin 400 g ) (mietoa) salsaa
1
l
kasvislientä
1
rkl
hunajaa
1
tlk
kypsiä mustapapuja
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
maissia
200
g
naudan jauhelihaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
maissilastuja, tuoretta korianteria, avokadoa ja limeä

Vaiheet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota noin 5 minuuttia.
  2. Lisää jeera ja chilijauhe ja pyöräytä. Lisää salsa, kasvisliemi ja hunaja ja kiehauta. Valuta ja huuhdo mustapavut ja maissi ja lisää keittoon. Alenna lämpöä ja keitä 30 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon lopuksi.
  4. Tarjoa maissilastujen ja muiden täytteiden kanssa.
Tilaa Glorian ruoka & viini
tortilla
jauhelihakierre
tex mex
keitot

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Lämpimät voileivät

Perinteinen hernekeitto

Lyonin kana

Maailman paras bolognese

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini