Pantterivohveleiden suklaisissa pilkuissa maistuu myös appelsiini. Herkulliset vohvelit tarjotaan jäätelön ja Nutellan kanssa.
Nämä suloiset vohvelit saavat nimensä suklaisista pilkuista, kuten pantterilla konsanaan! Vohvelitaikina valmistuu nopeasti, mutta muista jättää aikaa taikinan turpoamiselle. Tässä reseptissä taikina saa turvota huoneenlämmössä puoli tuntia, jonka jälkeen siitä otetaan noin 1/3 osa sivuun. Pieni määrä taikinaa maustetaan kaakaojauheella ja appelsiinimehulla.
Kun taikina on turvonnut, kuumennetaan vohvelirauta ja valutetaan raudalle ensin vaalea taikina, sitten lisätään noin 2-4 teelusikallista tummaa taikinaa vohvelin pilkuiksi. Vohvelit paistetaan kypsiksi, jonka jälkeen ne ovat valmiita nautittaviksi.
Pantterivohvelit
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja jätä jäähtymään. Riko munien rakenne kulhossa. Vatkaa maito joukkoon. Yhdistä jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita seos munamaitoon. Lisää voisula. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Vatkaa kivennäisvesi taikinaan. Ota taikinasta 1/3 erikseen. Siivilöi kaakaojauhe ja lisää appelsiinimehu taikinaan.
- Sulata voi paistamista varten. Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat voisulalla. Valuta vohvelirautaan ensin vaaleaa taikinaa ja lisää sitten 2–4 tl tummaa taikinaa pilkuiksi.
- Paista vohvelit kypsiksi.
- Tarjoa vohvelit pähkinälevitteen, jäätelön ja marjojen kanssa.