Lempeän lämpimän kikhernemuhennoksen maun takaavat inkivääri, paprika ja ripaus chiliä.
Kikhernemuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta ja huuhtele kikherneet lävikössä.
- Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli saa väriä
- Lisää kikherneet pannulle. Mausta paprikajauheella ja chilillä. Paista 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota pari desiä kikherneitä syrjään.
- Lisää kookoskerma pannulle. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste joukkoon. Lisää tomaattipyree, liemikuutio, suola ja pippuri.
- Hauduta muhennosta miedolla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes se sakenee. Halkaise tomaatit ja silppua minttu.
- Ripottele muhennoksen pinnalle syrjään ottamasi paistetut kikherneet, tomaatit ja minttu.
- Tarjoa keitetyn riisin kanssa.