
Tomaattinen kylmäsavulohikeitto on uskomattoman herkullista ruokaa. Keittoon tuo aromikkuutta hentoinen savun maku ja reilu määrä sitruunanmehua tuo kivaa raikkautta. Tomaattipohjainen liemi on kermaiseen versioon verrattuna myös terveellisempi. Tämä soppa sopii oikein hyvin sekä arkeen että juhlaan ja sitä kannattaakin tehdä kerralla iso annos! :)
Tomaattinen kylmäsavulohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise purjosipuli. Huuhtele se huolella.
Hienonna purjon vaaleat osat. Säästä vihreät osat keiton viimeistelyyn.
Hienonna myös lehtisellerin varret.
Kuori ja pilko porkkanat.
Sulata voi isossa kattilassa.
Lisää joukkoon purjo, selleri ja porkkanat.
Kuullota 5 minuuttia.
Kuori ja paloittele perunat.
Lisää kuullotettujen vihannesten joukkoon perunat, tomaattimurska ja -pyre.
Kaada joukkoon myös kasvisliemi.
Anna kypsyä hellästi poristen välillä sekoitellen puolisen tuntia.
Paloittele kylmäsavulohisiivut vielä muutamaan osaan.
Purista sitruunasta mehu.
Hienonna purjon vihreät osat.
Kun keitto on porissut n. 30 minuuttia tarkista että perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää keittoon kylmäsavulohipalat, purjon vihreät osat, sitruunanmehu, kaprikset ja pippuri.
Anna keiton kiehahtaa. Viimeisenä lisää kiehuvan kuuman keiton joukkoon katkaravut.
Tarjoile vaikkapa tuoreen leivän kera.