
Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!
Frozen Yogurt -kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
- Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
- Koristele kakku tuoreilla marjoilla.
Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Voiko mascarponejuuston sijasta käyttää Philadelphiajuustoa? Tai rahkaa?
Kiitos kysymyksestäsi, mascarponejuusto on huomattavasti rasvaisempaa kuin tuorejuustot, joten lopputuloksesta saattaa tulla sen kanssa erilainen - jäätelömassaan tarvitaan kuitenkin rasvaa käytettävän jogurttimäärän rinnalle, jotta jätskin rakenteesta tulee pehmeä. Saattaa kuitenkin olla, että silläkin tulee hyvä, jos ottaa jäätelökakun pois juuri jäätyneenä, kuten ohjeessa kehotetaan.
Rahka on sen sijaan täysin rasvatonta, jolloin rakenteesta saattaa helposti tulla hileinen.
Jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui!