Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
10:06 | 12.6.2020

Japanilainen togarashilohi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Graavaa lohi japanilaisittain mirinillä, soijalla ja sushi-inkiväärillä. Päivän päästä saat vaihtaa graavimausteet paahteisen ja hedelmäisen makuiseen togarashi-mausteseokseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 min + 1–2 vrk
Helppo

Japanilainen togarashilohi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
lohifileetä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
kokonaisia valkopippureita
3
rkl
sushi-inkivääriä eli garia
LISÄKSI
4
rkl
togarashi-mausteseosta (ks. ohje alla)
ruoho- tai kevätsipulia
soijaa ja wasabia

Vaiheet

  1. Nypi fileestä ruodot tarvittaessa. Pyyhi se talouspaperilla ja aseta nahkapuoli alaspäin leivinpaperille.

  2. Valuta soija ja mirin fileelle. Lisää suola, sokeri, pippurit ja inkivääri. Paketoi kala tiukasti leivinpaperiin ja laita lautaselle tai muovipussiin edelleen nahkapuoli alaspäin. Anna graavautua jääkaapissa 1–2 päivää.

  3. Kaavi mausteet veitsellä pois kalan pinnasta. Ripottele togarashi tilalle ja viipaloi filee. Viimeistele halutessasi hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.

Togarashi-mausteseos

Ainesosat

2
tl + 2 tl
vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä
2
tl
unikonsiemeniä
½
norileväarkki
1
rkl
mustapippuria myllystä
1
rkl
chilijauhetta
1
rkl
kuivattua appelsiininkuorta
1
tl
kuivattua inkivääriä

Vaiheet

  1. Paahda seesamin- ja unikonsiemeniä kuivassa pannussa sekoitellen noin ½ minuuttia. Kaada pois pannusta, etteivät siemenet pala.

  2. Paloittele nori tehosekoittimeen ja murskaa pieneksi muruksi.

  3. Yhdistä kaikki aineet.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Lohi
päivän katiska
Kemut
shichimi togarashi

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini