
Graavaa lohi japanilaisittain mirinillä, soijalla ja sushi-inkiväärillä. Päivän päästä saat vaihtaa graavimausteet paahteisen ja hedelmäisen makuiseen togarashi-mausteseokseen.
Japanilainen togarashilohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi fileestä ruodot tarvittaessa. Pyyhi se talouspaperilla ja aseta nahkapuoli alaspäin leivinpaperille.
-
Valuta soija ja mirin fileelle. Lisää suola, sokeri, pippurit ja inkivääri. Paketoi kala tiukasti leivinpaperiin ja laita lautaselle tai muovipussiin edelleen nahkapuoli alaspäin. Anna graavautua jääkaapissa 1–2 päivää.
-
Kaavi mausteet veitsellä pois kalan pinnasta. Ripottele togarashi tilalle ja viipaloi filee. Viimeistele halutessasi hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.
Togarashi-mausteseos
Ainekset
Työvaiheet
-
Paahda seesamin- ja unikonsiemeniä kuivassa pannussa sekoitellen noin ½ minuuttia. Kaada pois pannusta, etteivät siemenet pala.
-
Paloittele nori tehosekoittimeen ja murskaa pieneksi muruksi.
-
Yhdistä kaikki aineet.