Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
9:45 | 25.6.2021

Bajatacot

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Trendikkäät, kasviksilla ja paneroidulla kalalla täytetyt bajatacot tarjoavat yhdellä puraisulla rouskuvia, kirpeitä, tulisia ja lempeän mehukkaita makuja.

Friteeratulla kalalla täytettyjen bajatacojen idea on lähtöisin Meksikosta, mutta valloittanut sittemmin taconystävien sydämen ympäri maailmaa. Eikä ihme. Rapeaksi uppopaistettu kala maistuu herkulliselta maissitortillan sisällä, pikantin tuoresalsan ja kasvisten saattelemana.

Tällä ohjeella pääset hyvin trendiherkun makuun. Pääosassa on kala, joka voi olla yhtä hyvin niin turskaa kuin kuhaakin. Fileepalat pyöräytetään ensin maissitärkkelyksessä, minkä jälkeen ne kastetaan frittitaikinaan. Tämän jälkeen ne ovat valmiita uppopaistettaviksi.

Friteeraamiseen sopii esimerkiksi valurautapata, joka pitää kypsennyslämpötilan tasaisena. Kuten aina uppopaistettaessa, kannen on hyvä olla käden ulottuvilla öljyn ylikuumenemisen varalta.

Tacot kannattaa täyttää ja nauttia pian kalojen paistamisen jälkeen, jolloin kalat ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo

Bajatacot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Punakaalisalaatti
150
g
punakaalia
1
ruukku
korianteria
2
limettiä
¼
tl
suolaa
Chipotlemajoneesi
2
dl
majoneesia
2–3
rkl
chipotlekastiketta
Kasvikset
1
pihvitomaatti
1
pieni punasipuli
1–2
vihreää jalapenoa
Paneroitu kala
400
g
turska- tai kuhafileetä
¾
tl
suolaa
1
dl
maissitärkkelystä
Frittitaikina
1¼
dl
vehnäjauhoja
1½
dl
maissitärkkelystä
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
1¾
dl
olutta
1
kananmuna
Lisäksi
1
l
rypsiöljyä
8
pientä maissitortillaa
limettilohkoja ja korianteria

Vaiheet

  1. Suikaloi kaali. Hienonna korianteri varsineen, säästä puolet tacojen viimeistelyyn. Purista limeteistä mehu ja sekoita punakaalisalaatin aineet keskenään.

  2. Yhdistä majoneesi ja chipotlekastike.

  3. Paloittele kasvikset: kuutioi tomaatti, suikaloi punasipuli ja viipaloi jalapenot.

  4. Kuivaa kalat ja paloittele suupaloiksi. Mausta suolalla. Levitä maissitärkkelys lautaselle ja pyöräytä kalapalat siinä.

  5. Sekoita frittitaikinan kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa olut ja kananmuna. Lisää olutseos jauhoseokseen voimakkaasti vatkaten.

  6. Kuumenna öljy 185-asteiseksi. Voit testata öljyn lämpötilaa leipäpalalla. Kun leipä paistuu pinnalla poreillen, öljy on riittävän kuumaa. Kasta kalapalat taikinaan ja laske varovasti öljyyn. Paista 4–5 palaa kerrallaan pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kypsät kalat reikäkauhalla talouspaperille. Ota öljy liedeltä jäähtymään.

  7. Kuumenna paistinpannu, lämmitä tortillat kuivassa pannussa nopeasti ja pidä lämpimänä pyyhkeen alla.

  8. Levitä tortilloille majoneesia, kaalisalaattia, kalaa, tomaattia ja sipulia. Purista limetin mehua päälle, viimeistele jalapenolla ja korianterilla.

Vinkki! Tee chipotlekastike soseuttamalla tomaattikastikkeeseen säilöttyjä chipotleja (chipotles en adobo). Niitä myydään marketeissa ja meksikolaisiin elintarvikkei- siin erikoistuneissa liikkeissä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
Kemut
Kalatacot

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini