Surauta paistettujen ahventen seuraan tahna ruohosipulista. Kun tahnan kiehauttaa ensin, sen sipulisuus kesyyntyy ja inkivääri ja limetti pääsevät esiin.
Kesän ensimmäiset laiturinnokasta nousevat ahvenet moni nauttii varmasti sellaisenaan voissa paistettuna. Mutta mikäli kalaonnea riittää, kannattaa kokeilla eväkkäiden maustamista rohkeamminkin.
Ruohosipuli ja kaprikset yhdistettynä inkivääriin ja chiliin muodostaa tuoreille ahvenfileille uskomattoman raikkaan ja maukkaan makupaletin. Kaprikset ja chili luovuttavat makuaan voi-öljyseokseen, jossa niitä kuullotetaan hetki ennen ahvenfileitä.
Ruohosipuli ja inkivääri soseutetaan limenmehun kanssa annoksen makuja kirkastavaksi tahnaksi, jonka päällä kalat tarjoillaan. Kauniin väriset ruohosipulin kukat tuovat annokseen lempeyttä.
Ruohosipuli-inkivääriahvenet
Ainesosat
Vaiheet
-
Leikkaa fileiden leveään päähän viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista ruotorivi. Ripota suola fileille ja jätä maustumaan.
-
Tee ruohosipulitahna. Hienonna ruohosipuli, raasta inkivääri ja purista limetinmehu teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sokeri ja suola. Soseuta ja valuta öljy ohuena nauhana koneen käydessä soseeseen. Ohenna 2 rkl:lla vettä.
-
Valuta kaprikset ja viipaloi chili. Paista voi-öljyseoksessa 1–2 minuuttia ja siirrä pois pannusta. Paista kaloja kuumassa pannussa 2–3 minuuttia/puoli ja siirrä pois pannusta.
-
Kaada ruohosipulitahna ja ½ dl vettä pannuun ja kiehauta. Lisää chilit ja kaprikset ja laita kalat pinnalle. (Koristele kukkasin.)