Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
9:50 | 21.5.2021

Perhepuusti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylmäkohotus antaa pullaan makua ja pehmeän rakenteen. Tästä jättipuustista riittää jaettavaa isollekin porukalle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 30 palaa
45 min + kohotukset 13 t kylmässä
Helppo

Perhepuusti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Taikina
5
dl
maitoa
40
g
hiivaa
1
kananmuna
2
dl
sokeria
2
tl
suolaa
1
rkl
kardemummaa
n. 16
dl
vehnäjauhoja
200
g
pehmeää voita
Täyte
100
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
2
rkl
kanelia
Lisäksi
50
g
voita
1
dl
erikoishienoa sokeria

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri ja mausteet. Alusta noin 2/3 vehnäjauhoista taikinaan. Lisää voi ja loput jauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä.

  2. Seuraavana päivänä vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla noin 5 minuuttia. Ota halutessasi pieni pala taikinaa ja letitä siitä koristeet pullan pinnalle. Jaa loppu taikina kolmeen palaan ja kauli ne noin ½ sentin paksuisiksi levyiksi. Laita yksi levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä sille 50 g voita, ½ dl sokeria ja 1 rkl kanelia. Laita toinen levy päälle ja levitä loput täytteet levylle. Nosta viimeinen levy kanneksi. Nipistele pullan reunat kauttaaltaan kiinni toisiinsa. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 1 tunti.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pullaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

  4. Sulata pinnalle tuleva voi. Sivele hieman jäähtynyt pulla kauttaaltaan voilla. Ripottele sokeri kristallikuorrutteeksi.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
puusti
Kemut
Pulla

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini