Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena. Suklainen herkku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä, kun se on saanut tiivistyä rauhassa jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
15 min + paisto 25 min
Helppo
Suklaabrownie
Ainesosat
200
g
tummaa suklaata (maidotonta)
100
g
maidotonta margariinia
¾
dl
aquafabaa eli kikhernesäilykkeen lientä
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
Koristeluun
kaakaojauhetta
Vaiheet
-
Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.
-
Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.
-
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.