Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
9:42 | 17.7.2020

Gyros-pitaleivät

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kreikkalais­maut tuovat kesän kielelle! Voit halutessasi paahtaa broileripullilla ja retiisitsatsikilla lastattujen pitaleipien kaveriksi vaikka lohkoperunoita. Mausta ne vaihteeksi tillillä ja dippaa tsatsikiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min + 15 min paisto
Helppo

Gyros-pitaleivät

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
valkosipulinkynttä
1 ½
dl
kreikkalaista jugurttia
1
muna
3
tl
Provencen yrttisekoitusta
3
tl
suolaa
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
chilijauhetta
1
tl
mustapippuria
1
tl
juustokuminaa
1
dl
korppujauhoja
800
g
broilerin jauhelihaa
RETIISITSATSIKI
1
pss
retiisejä
½
ruukkua
minttua
3
dl
kreikkalaista jugurttia
½
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
LISÄKSI
6
pitaleipää
½
kurkku
4
tomaattia

Vaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa jugurtti, mausteet ja muna. Lisää korppujauho ja liha. Sekoita hyvin. Laita massa tekeytymään jääkappiin.

  2. Huuhtele ja kuivaa retiisit. Raasta ne. Hienonna mintunlehdet. Purista jugurtin joukkoon sitruunan mehu ja sekoita joukkoon loput ainekset. Pilko kurkku ja tomaatti.

  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Pyörittele lihapullat reiluiksi pulliksi kostutetuin käsin. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ruskista pullat paistinpannulla parissa erässä.

  4. Paahda pitaleivät leivänpaahtimessa. Kokoa sisään lihapullia, tomaattia, kurkkua ja tsatsikia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Arjen nopeat
Kot kot
pitaleivät
kreikkalainen

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini