Kreikkalaismaut tuovat kesän kielelle! Voit halutessasi paahtaa broileripullilla ja retiisitsatsikilla lastattujen pitaleipien kaveriksi vaikka lohkoperunoita. Mausta ne vaihteeksi tillillä ja dippaa tsatsikiin.
Gyros-pitaleivät
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa jugurtti, mausteet ja muna. Lisää korppujauho ja liha. Sekoita hyvin. Laita massa tekeytymään jääkappiin.
-
Huuhtele ja kuivaa retiisit. Raasta ne. Hienonna mintunlehdet. Purista jugurtin joukkoon sitruunan mehu ja sekoita joukkoon loput ainekset. Pilko kurkku ja tomaatti.
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Pyörittele lihapullat reiluiksi pulliksi kostutetuin käsin. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ruskista pullat paistinpannulla parissa erässä.
-
Paahda pitaleivät leivänpaahtimessa. Kokoa sisään lihapullia, tomaattia, kurkkua ja tsatsikia.