Rakastettu pavlova on marenkiherkku, jossa yhdistyvät rapeus, kermaisuus, makeus ja hapokkuus. Tämä mahdottoman kaunis pavlova-kakku syntyy taianomaisesti ilman kananmunia ja sopii siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.
Passiohedelmä-pavlova
Ainesosat
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 80 asteeseen kiertoilmalle. Vatkaa kikhernelientä voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia, kunnes siitä tulee kuohkeaa vaahtoa. Lisää sokeri vähän kerrallaan edelleen vatkaten. Vatkaa kunnes sokerivaahto on kovaa ja kiiltävää.
-
Pese ja raasta sitruunan kuori mantelijauhojen joukkoon. Kääntele kikherneliemi-sokeriseoksen joukkoon varovasti.
-
Voitele huolella öljyllä kaksi leivinpaperia kahden uunipellin päällä. (Ilman voitelua levyt eivät irtoa!). Levitä vaahdosta kaksi ympyrää (ø 15 cm) kullekin pellille. Jätä tilaa levjen väliin, sillä ne leviävät uunissa.
-
Kuivata levyjä uunissa noin 3 tuntia ja vaihda tarvittaessa peltien paikkaa puolivälissä, jos tuntuu että alempi pelti ei kuivu. Anna kuivua vielä uunin jälkilämmössä muutama tunti tai mielellään yön yli. Irrota levyt hyvin varovasti leivinpaperista, sillä vegaaninen marenki murtuu tavallista helpommin.
-
Tee kinuski. Mittaa kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä noin 15 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja suola ja jäähdytä huoneenlämmössä.
-
Vatkaa soijavispi vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri. Siivilöi sekaan passiohedelmien hedelmäliha. Rouhi ja paahda mantelit kuivassa kuumassa pannussa.
-
Levitä kakkupohjalle passiohedelmävaahtoa, vadelmia, paahdettuja manteleita ja kaurakinuskia. Toimi samoin muiden levyjen kanssa. Koristele syötävillä kukilla.