Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
Vegaaninen
10:00 | 18.8.2020

Passiohedelmä-pavlova

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastettu pavlova on marenkiherkku, jossa yhdistyvät rapeus, kermaisuus, makeus ja hapokkuus. Tämä mahdottoman kaunis pavlova-kakku syntyy taianomaisesti ilman kananmunia ja sopii siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
1 h 20 min + kakkulevyjen kuivattaminen
Keskivaikea

Passiohedelmä-pavlova

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
säilöttyjen kikherneiden lientä (vajaa 2 tlk)
4
dl
sokeria
1
sitruunan kuoriraaste
4
dl
mantelijauhetta (kuorettomista manteleista)
öljyä leivinpaperien voiteluun
Kaurakinuski
2
dl
kaurakermaa (tai soijakermaa)
2
dl
fariinisokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
ripaus
suolaa
Passiohedelmävaahto
2
prk
soijavispiä (esim. Alpro)
3
rkl
sokeria
8
passiohedelmää
Lisäksi
2
dl
manteleita
300
g
vadelmia
passiohedelmiä
syötäviä kukkia

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 80 asteeseen kiertoilmalle. Vatkaa kikhernelientä voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia, kunnes siitä tulee kuohkeaa vaahtoa. Lisää sokeri vähän kerrallaan edelleen vatkaten. Vatkaa kunnes sokerivaahto on kovaa ja kiiltävää.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori mantelijauhojen joukkoon. Kääntele kikherneliemi-sokeriseoksen joukkoon varovasti.

  3. Voitele huolella öljyllä kaksi leivinpaperia kahden uunipellin päällä. (Ilman voitelua levyt eivät irtoa!). Levitä vaahdosta kaksi ympyrää (ø 15 cm) kullekin pellille. Jätä tilaa levjen väliin, sillä ne leviävät uunissa.

  4. Kuivata levyjä uunissa noin 3 tuntia ja vaihda tarvittaessa peltien paikkaa puolivälissä, jos tuntuu että alempi pelti ei kuivu. Anna kuivua vielä uunin jälkilämmössä muutama tunti tai mielellään yön yli. Irrota levyt hyvin varovasti leivinpaperista, sillä vegaaninen marenki murtuu tavallista helpommin.

  5. Tee kinuski. Mittaa kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä noin 15 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja suola ja jäähdytä huoneenlämmössä.

  6. Vatkaa soijavispi vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri. Siivilöi sekaan passiohedelmien hedelmäliha. Rouhi ja paahda mantelit kuivassa kuumassa pannussa.

  7. Levitä kakkupohjalle passiohedelmävaahtoa, vadelmia, paahdettuja manteleita ja kaurakinuskia. Toimi samoin muiden levyjen kanssa. Koristele syötävillä kukilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
Vegebaari
vegaaninen
Kemut
pavlova
Vegaanisia herkkuja

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini