Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Arjen nopeat
Keitot
12:47 | 2.9.2020

Kermainen kanakeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Täyteläinen keitto valmistuu kahden kerman taktiikalla. Broilerista tulee rakenteeltaan ihanan pehmeää, kun se upotetaan liemeen kiehumaan ruskistamatta.

Milloin viimeksi valmistit broilerikeittoa? Ihana arkiruoka unohtuu helposti niiltäkin, jotka pitävät kanapastasta tai uunibroilerista. Oheisella reseptillä on hyvä palauttaa mieleen, miten hyvältä kanakeitto maistuukaan.

Tärkeintä on, ettei broileria ruskista ennen keittämistä: näin jopa broilerinfilee kypsyy herkullisen pehmeäksi. Kananrinta valmistuu paloiteltuna hiljalleen kiehuvassa liemessä noin vartissa palojen koosta riippuen.

Koska sakeus on eduksi broilerikeitolle, joukkoon voi lisätä kiinteiden perunoiden sijaan jauhoista lajiketta, jotka osaltaan suurustavat keittoa.

Viimeisen silauksen tekee kerma. Tässä tapauksessa keittoon lisätään sekä tavallista ruoka- tai kuohukermaa että ranskankermaa, josta soppa saa maukasta happamuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo

Kermainen kanakeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

½
(100 g)
purjo
1
pieni kukkakaali
2
jauhoista perunaa
2
varsisellerinvartta
1
pkt (500 g)
broilerin rintafileitä
1,5
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
laakerinlehteä
2
rkl
tuoretta tai 2 tl kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua rakuunaa
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
kermaa
2
rkl
vehnäjauhoja

Vaiheet

  1. Huuhtele ja suikaloi purjo ja kukkakaali paloiksi, kuori ja kuutioi perunat, viipaloi sellerinvarret. Paloittele rintafileet.

  2. Kuumenna vesi isossa kattilassa. Murenna liemikuutiot joukkoon, lisää laakerinlehdet, timjami, rakuuna ja broilerit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia.

  3. Lisää kasvikset ja keitä vielä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

  4. Mausta keitto suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma. Vispaa vehnäjauhot kermaan ja kaada seos koko ajan sekoittaen suurusteeksi. Kiehauta ja hauduta vielä 5 minuuttia. 

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Kot kot
keitot
kanakeitto

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini