
Täyteläinen keitto valmistuu kahden kerman taktiikalla. Broilerista tulee rakenteeltaan ihanan pehmeää, kun se upotetaan liemeen kiehumaan ruskistamatta.
Milloin viimeksi valmistit broilerikeittoa? Ihana arkiruoka unohtuu helposti niiltäkin, jotka pitävät kanapastasta tai uunibroilerista. Oheisella reseptillä on hyvä palauttaa mieleen, miten hyvältä kanakeitto maistuukaan.
Tärkeintä on, ettei broileria ruskista ennen keittämistä: näin jopa broilerinfilee kypsyy herkullisen pehmeäksi. Kananrinta valmistuu paloiteltuna hiljalleen kiehuvassa liemessä noin vartissa palojen koosta riippuen.
Koska sakeus on eduksi broilerikeitolle, joukkoon voi lisätä kiinteiden perunoiden sijaan jauhoista lajiketta, jotka osaltaan suurustavat keittoa.
Viimeisen silauksen tekee kerma. Tässä tapauksessa keittoon lisätään sekä tavallista ruoka- tai kuohukermaa että ranskankermaa, josta soppa saa maukasta happamuutta.
Kermainen kanakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele ja suikaloi purjo ja kukkakaali paloiksi, kuori ja kuutioi perunat, viipaloi sellerinvarret. Paloittele rintafileet.
-
Kuumenna vesi isossa kattilassa. Murenna liemikuutiot joukkoon, lisää laakerinlehdet, timjami, rakuuna ja broilerit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia.
-
Lisää kasvikset ja keitä vielä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
-
Mausta keitto suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma. Vispaa vehnäjauhot kermaan ja kaada seos koko ajan sekoittaen suurusteeksi. Kiehauta ja hauduta vielä 5 minuuttia.
Keitosta tulee liian litkua ohjeen nestemäärällä (vettä 1,5 ltr!) . Tein vain 1 ltr vedellä ja silti oli liikaa. Seuraava koe vaan 7 dl+pari pottua lisää. Maku oli ok, joskin turhaan veteen liukeni varmaan osin. Ansaitsi kuitenkin uuden yrityksen, helppo.