Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Salaatit
14:26 | 9.9.2020

Marinoitu papusalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Valmiiksi kypsennetyistä pavuista syntyy herkullinen salaatti. Salaisuutena on marinadi, jossa pavut saavat tekeytyä yön yli.

Joskus on vaikea keksiä, mitä terveellistä, helppoa ja hyvää tekisi työpäivän lounaaksi. Marinoitu papusalaatti on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, kun ruoka pitää tehdä etukäteen tai sen tulisi olla sellaista, jonka saa napattua rasiassa mukaan.

Papusalaatti kannattaa sekoittaa valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana. Oheisessa ohjeessa kypsien papujen joukkoon lisätään kesäkurpitsaa ja herkkusieniä, joista irtoaa yön aikana nestettä.

Hyvässä marinadissa on mukana sekä suolaa, makeutta että happoa – niin tässäkin. Kun intensiivisen makuinen marinadi saa imeytyä aineksiin, salaatista tulee superherkullinen. Voit syödä sen sellaisenaan tai höystää vaikkapa lehtisalaatilla.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + maustuminen vähintään 2 t
Helppo

Marinoitu papusalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
tlk (à 380 g)
säilykepapusekoitusta
1
pieni kesäkurpitsa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
ruukku
lehtipersiljaa
Marinadi
1–2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
sitruunan mehu
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
currya
(suolaa maun mukaan)
Lisäksi
1
ruukku
lehtisalaattia
4
siivua
paahdettua maalaisleipää

Vaiheet

  1. Valuta ja huuhtele pavut. Pilko kesäkurpitsa ja herkkusienet. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja suikaloi sipuli.

  2. Purista sitruunan mehu isoon kulhoon. Sekoita mehuun valkosipulit ja sipulit, soija, öljy, hunaja ja curry. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  3. Laita pavut, vihannekset ja persilja marinadiin. Annan maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli. Tarjoile maustunut papusalaatti paahdetun leivän ja tuoreen lehtisalaatin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
kevyet & salaatit
Vegebaari
papusalaatti
marinointi
Salaatit

Suosituimmat

Soijarouhe-bolognese

Lihapullapasta

Lindströmin-pihvit

Rapeat katkarapu-tacot

Sitruunaiset luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini