Valmiiksi kypsennetyistä pavuista syntyy herkullinen salaatti. Salaisuutena on marinadi, jossa pavut saavat tekeytyä yön yli.
Joskus on vaikea keksiä, mitä terveellistä, helppoa ja hyvää tekisi työpäivän lounaaksi. Marinoitu papusalaatti on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, kun ruoka pitää tehdä etukäteen tai sen tulisi olla sellaista, jonka saa napattua rasiassa mukaan.
Papusalaatti kannattaa sekoittaa valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana. Oheisessa ohjeessa kypsien papujen joukkoon lisätään kesäkurpitsaa ja herkkusieniä, joista irtoaa yön aikana nestettä.
Hyvässä marinadissa on mukana sekä suolaa, makeutta että happoa – niin tässäkin. Kun intensiivisen makuinen marinadi saa imeytyä aineksiin, salaatista tulee superherkullinen. Voit syödä sen sellaisenaan tai höystää vaikkapa lehtisalaatilla.
Marinoitu papusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta ja huuhtele pavut. Pilko kesäkurpitsa ja herkkusienet. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja suikaloi sipuli.
-
Purista sitruunan mehu isoon kulhoon. Sekoita mehuun valkosipulit ja sipulit, soija, öljy, hunaja ja curry. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
-
Laita pavut, vihannekset ja persilja marinadiin. Annan maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli. Tarjoile maustunut papusalaatti paahdetun leivän ja tuoreen lehtisalaatin kanssa.