
Joulutortuista saa astetta parempia, kun luumuhillon lisäksi torttuihin laittaa täytteeksi pehmeää ricottajuustoa, luumusiivuja ja raikastaa maun lemon curdilla.
Sitruunaiset luumutortut
Ainekset
Työvaiheet
-
Levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperille sulamaan noin 15 minuutiksi.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Puolita taikinalevyt terävällä veitsellä tasakokoisiksi neliöiksi. Tee taikinaneliön kahteen vastakkaiseen kulmaan, noin sentin päähän reunasta, 2 cm pitkät viillot. Taita leikatut kulmat palan keskelle ja paina kevyesti kiinni.
-
Jaa luumumarmeladi tortuille. Pese ja raasta sitruunan kuori. Mausta ricotta sitruunankuorella ja lusikoi tortuille marmeladin päälle. Halkaise luumut, poista kivet ja viipaloi hedelmät. Aseta viipaleet viuhkamaisesti tortuille. Voitele reunat kananmunalla ja kypsennä uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
-
Kuumenna lemon curd ja vesi pienessä kattilassa. Sivele seos kiilteeksi tortuille.
Eivät nämä ole joulutorttuja. Hyviä varmasti ovat ja kauniita. Voinpa leipoakin mutta joulutorttuni leivon tähden ja puolikuun muotoon ja täytän kotitekoisella luumumarmeladilla.
Miten olisi näille nimeksi jouluiset luumuleivonnaiset?