Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
7:00 | 3.5.2023

Rapeat katkarapu-tacot

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Yksi suosittujen Shanghai-tacojen covereista tulee tässä. Kuten alkuperäisessä, myös tässäkin ohjeessa pienen tortillan päälle lastattujen täytteiden sekaan lusikoidaan kolmea toisiaan täydellisesti täydentävää kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo

Rapeat katkarapu-tacot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

24
kpl (noin 300 g)
raakoja kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä
1
dl
riisijauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
sipulijauhetta
2
kananmunaa
2–3
dl
pankojauhoja
Uppopaistamiseen
1
l
rypsiöljyä
Chili-seesamimajoneesi
1½
dl
majoneesia
1
rkl
srirachaa tai muuta tulista chilikastiketta
1
rkl
seesaminsiemenöljyä
2
tl
limenmehua
ripaus suolaa ja sokeria
Hunaja-minttujogurtti
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hienonnettua tuoretta minttua
2
tl
hunajaa
ripaus suolaa
Lisäksi
12 pientä maissitortillaa
hoisin-kastiketta
limeä
tuoretta chiliä
tuoretta minttua tai korianteria
rapeaa salaattisekoitusta ja sinimailaisen ituja

Vaiheet

  1. Sulata katkaravun pyrstöjä jääkaapissa muutamia tunteja. Valuta siivilässä. Kuivaa talouspaperilla.
  2. Mittaa lautaselle riisijauho, suola, paprikajauhe ja sipulijauhe. Sekoita toiselle lautaselle kananmunat ja kolmannelle lautaselle pankojauhot.
  3. Pyörittele katkaravunpyrstöt ensin riisijauhoseoksessa, tämän jälkeen kasta kananmunaan ja lopuksi pyörittele ne pankojauhoissa.
  4. Nosta paneroidut katkaravut leivinpaperin päälle kuivahtamaan siksi aikaa, kun valmistat tacojen muut täytteet.
  5. Sekoita chili-seesamimajoneesin ainekset keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa chilikastikkeella tulisemmaksi.
  6. Sekoita hunaja-minttujogurtin ainekset keskenään. Pese ja leikkaa limet lohkoiksi. Viipaloi chilit. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus tarvittaessa.
  7. Levitä maissitortillat leivinpaperin päälle uunipellille. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  8. Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa 180 asteeseen. Nosta korkeintaan kolmasosa katkaravuista öljyyn reikäkauhalla tai atuloilla. Kypsennä välillä kääntäen, kunnes pyrstöt ovat kauniin kullanruskeita. Nosta talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Kypsennä näin myös loput katkaravun pyrstöistä.
  9. Lämmitä tortilloja uunissa muutaman minuutin. Kokoa tacot levittämällä tortilloille chili-seesamimajoneesia, hoisin-kastiketta, salaattisekoitusta, hunajajogurttia, rapeita jättikatkaravunpyrstöjä ja vielä majoneesia ja hoisin-kastiketta.

  10. Viimeistele sinimailaisen iduilla, chilillä ja mintulla tai korianterilla. Jokainen ruokailija voi maustaa oman taconsa limenmehulla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
raputacot
Arjen nopeat
Jättikatkaravut

Suosituimmat

Taatelikakku

Viikunatosca

Spelttiuunipuuro ja appelsiini-vaniljakeitto

Lehtikaali-linssilasagne

Capellinipastavuokaa katkaravuilla

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini