Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Jälkiruuat
Makea leivonta
9:27 | 8.9.2020

Harry Potterin siirappitorttu

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Treacle tart eli siirappitorttu on peribrittiläinen klassikko, jonka Harry Potterkin mainitsee lempijälkkärikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
30 min + 1 h
Helppo

Harry Potterin siirappitorttu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
125
g
kylmää voita
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
3
rkl
tomusokeria
2
keltuaista
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
sitruunan kuori ja mehu
3
dl
vaaleaa siirappia
4
dl (100 g)
vaaleaa leipää muruina
1
muna

Vaiheet

  1. Kuutioi jääkaappikylmä voi pieniksi paloiksi. Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja tomusokeri. Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja kylmää vettä lusikallinen kerrallaan. Sekoita taikina nopeasti.
  2. Ota pieni nokare taikinaa talteen koristeita varten. Kauli se ohueksi levyksi. Leikkaa levystä kapeita siivuja. Laita ne jääkaappiin vetäytymään.
  3. Vuoraa piirasvuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3 cm reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rypistä toinen leivinpaperi ja levitä se pohjan päälle. Kaada päälle painoksi esimerkiksi kuivia herneitä ja esipaista pohjaa 20 minuuttia. Ota leivinpaperi painoineen pois. Paista pohjaa vielä viisi minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
  5. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Mittaa siirappi kattilaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna niin, että siirappi notkistuu. Aja sillä aikaa leipä hienoiksi muruiksi teholeikkurilla.
  6. Sekoita leipämurut ja muna hieman jäähtyneeseen siirappiin. Kumoa täyte piiraspohjalle. Aseta taikinasiivut koristeeksi. Paista uunissa vielä 30 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
makea leivonta
Kemut
Siirappitorttu

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini