
Treacle tart eli siirappitorttu on peribrittiläinen klassikko, jonka Harry Potterkin mainitsee lempijälkkärikseen.
Harry Potterin siirappitorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi jääkaappikylmä voi pieniksi paloiksi. Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja tomusokeri. Sekoita voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja kylmää vettä lusikallinen kerrallaan. Sekoita taikina nopeasti.
- Ota pieni nokare taikinaa talteen koristeita varten. Kauli se ohueksi levyksi. Leikkaa levystä kapeita siivuja. Laita ne jääkaappiin vetäytymään.
- Vuoraa piirasvuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3 cm reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rypistä toinen leivinpaperi ja levitä se pohjan päälle. Kaada päälle painoksi esimerkiksi kuivia herneitä ja esipaista pohjaa 20 minuuttia. Ota leivinpaperi painoineen pois. Paista pohjaa vielä viisi minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Mittaa siirappi kattilaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna niin, että siirappi notkistuu. Aja sillä aikaa leipä hienoiksi muruiksi teholeikkurilla.
- Sekoita leipämurut ja muna hieman jäähtyneeseen siirappiin. Kumoa täyte piiraspohjalle. Aseta taikinasiivut koristeeksi. Paista uunissa vielä 30 minuuttia.