
Paahdettu manteli ja pecorinojuusto ovat sisilialaisen peston perusta. Tällä kertaa pesto trapanese mehevöittää ja maustaa caponatan kanssa tarjotun paistetun broilerin.
Sisilialainen pestobroileri
Ainekset
Työvaiheet
-
Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.
-
Kalttaa halutessasi trapaniin tulevat tomaatit. Tee veitsellä ristiviilto tomaatin kantaan ja laita kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi. Siirrä hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Irrota kuoret. Puolita tomaatit, poista kanta ja siemenet. Raasta pecorino. Kuori valkosipulit. Irrota basilikan lehdet.
-
Rouhi mantelit tehosekoittimessa. Lisää tomaatit, valkosipuli ja basilika ja pyöräytä tasaiseksi. Sekoita juustoraaste ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lusikoi trapani broilereille ja tarjoa caponatan kanssa.
Vinkki Jos pestoa jää yli, nauti se paahdetulla leivällä, pastan kanssa tai salaattikastikkeena.
Caponata
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuutioi munakoiso. Viipaloi varsiselleri ja kesäkurpitsa, suikaloi paprika.
-
Kuullota sipuleita ja varsiselleriä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää muut pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.
-
Lisää tomaatit, balsamietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.
-
Lisää oliivit ja kaprikset pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.