
Reilusti valkosipulinen ja paahteinen porkkana-selleritahna sopii lisukkeeksi vaikkapa paistetulle broilerinrinnalle.
Paahdettu juurestahna
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat ja selleri parin sentin paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kasvikset leivinpaperille pellille, valele öljyllä ja lisää päälle voi nokareina. Mausta suolalla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.
-
Pese ja raasta sitruunan kuori talteen. Purista mehu tehosekoittimeen, lisää tahini. Lisää kypsät kasvikset ja soseuta sileäksi. Voit ohentaa tahnaa tilkalla vettä tai öljyä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua.
-
Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele raastetulla sitruunankuorella.