Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
9:00 | 13.10.2020

Bataatti-linssiveneet

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE ja KUVA Laura Kaapro

Täytä bataattiveneet herkullisella linssi-kasvistäytteellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
45 min
Helppo

Bataatti-linssiveneet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
iso bataatti
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Täyte
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
pieni porkkana
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kypsiä vihreitä linssejä
1
tl
timjamia
2
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
½
dl
pekaanipähkinöitä
1
granaattiomena
(kourallinen tuoretta lehtipersiljaa)

Vaiheet

  1. Pese ja harjaa bataatti huolellisesti. Halkaise kahtia pituussuunnassa. Aseta leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele oliiviöljyllä ja ripottele pintaan myös hieman suolaa.
  2. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Aseta sitten pinnalle kevyesti pala foliota ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia, tai kunnes bataatti on pehmeää.
  3. Bataatin kypsyessä kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja valuta säilötyt linssit siivilässä.
  4. Kuumenna aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pannulla. Lisää sipulit ja porkkana, paista 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit, kääntele 2–3 minuuttia.
  5. Lisää valutetut linssit, timjami, balsamiviinietikka, vesi, suola ja mustapippuri. Kypsennä pannulla niin, että seos kuplii kevyesti. Hauduta noin 10 minuuttia, tai kunnes seos on sopivan muhennosmaista.
  6. Ota bataattipuolikkaat uunista ja paina pehmeää sisusta lusikalla hieman alaspäin, jotta saat tilaa täytteelle. Jaa linssitäyte kukkuraiseksi keoksi bataattipuolikkaille.
  7. Leikkaa pekaanipähkinät veitsellä rouheiksi paloiksi ja ripottele pinnalle.
  8. Jatka paahtamista uunissa noin 5 minuuttia.
  9. Irrota siemenet granaattiomenasta.
  10. Annostele täytetyt kuumat bataattipuolikkaat lautasille ja ripottele pinnalle granaattiomenansiemenet. Viimeistele halutessasi tuoreella lehtipersiljalla.

Vinkki: Ripauta täytteeseen halutessasi hieman jouluisia mausteita, vaikkapa kanelia ja kardemummaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
gluteeniton deli
täytetyt bataatit
Linssi
kasvis

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini