Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
9:27 | 6.12.2020

Sahramipataleipä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapeakuorinen pataleipä jouluasussa! Yön yli kohotettu leipätaikina saa makua ja väriä sahramista Lucia-pullan tavoin.

Vuonna 2020 monissa kodeissa paistettiin pataleipää sen erilaisina versioina. Helppo, herkullinen ja takuuvarmasti onnistuva leipä ilahdutti kotoilevia suomalaisia.

Nyt lempileivän voi tuunata jouluiseksi maustamalla taikinan ripauksella sahramia. Kuten joulupullassa, maustetta riittää hyvin pieni määrä: jo puoli grammaa riittää värjäämään taikinan kultaiseksi ja antamaan sille jouluisen maun.

Taikinan teko muistuttaa pullataikinan valmistusta, mutta sokeria tarvitaan vain ripaus. Taikina saa kohota jääkaapissa yön yli, minkä jälkeen se muotoillaan pataan, kohotetaan ja paistetaan.

Padassa jouluinen leipä kypsyy tuttuun tapaan kauniin pyöreäksi ja ihanan kuohkeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 –12
1 t + kohotukset 12 + 1 t
Helppo

Sahramipataleipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
maitoa
½
pkt
tuorehiivaa (25 g)
½
g
sahramia
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
9
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Lisäksi
öljyä pataan
1
kananmuna voiteluun

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, sahrami, sokeri ja suola maitoon. Lisää munat ja noin puolet jauhoista. Alusta voi ja loput jauhot taikinaan. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä kulho kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin tekeytymään.

  2. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile isoksi pyöreäksi leiväksi.

  3. Voitele valurautapata kevyesti öljyllä ja siirrä leipä pataan. Anna kohota liinan alla noin tunti.

  4. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele leipä kananmunalla ja kypsennä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen padasta irrottamista.

Vinkki Jos haluat nopeuttaa kohoamista, lämmitä tyhjää pataa hetki uunissa ennen öljyämistä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Leivät & piirakat
suolainen leivonta
Kemut
sahrami
joulu
pataleipä

Suosituimmat

Taatelikakku

Kanasalaatti intialaisittain

Butter chicken vegenä

Giandujapalat

Simppelit sienisalaattileivät

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini