Butter chicken eli intialainen voikana kuuluu intialaisen keittiön klassikkoruokiin. Soijafileillä ja kasvismargariinilla kastikkeesta tulee kevyempi, mutta silti yhtä maittava.
Butter chicken vegenä
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori sipulit ja hienonna. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna.
-
Sulata 2 rkl margariinia kattilassa ja kuullota siinä sipuleita noin minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja chili ja kuullota hetki. Lisää kuivat mausteet ja kuullota vielä noin minuutin ajan. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattisose. Mausta suolalla ja sekoita. Anna kiehua kannen alla 15 minuuttia.
-
Kastikkeen kiehuessa, laita riisi kiehumaan.
-
Sulata 1 rkl margariinia pannulla ja paista fileesuikaleisiin väri pintaan. Lisää kastikkeen joukkoon ja anna vielä kiehahtaa. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
-
Tarjoa lisukkeena täysjyväriisiä, korianteria tai lehtipersiljaa ja kasvijogurttia.