Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Pizzat ja piirakat
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
11:53 | 19.3.2021

Ranskalainen tomaattipiiras Soupzin tyyliin

Lisää omaan keittokirjaan
Soupzblogi on lisännyt 4 reseptiä

Tässä helppotekoisessa piiraassa yhdistyy sekä suolaisuus, makeus, kermainen täyteläisyys, pippurisuus ja umami.

Maistuu ympäri vuoden.

Ranskalainen tomaattipiiras on aikamoinen makuelämys! Ei tule itsellä heti mieleen montaakaan piirasta, joka yhdistää näin monta eri makua.

Ohje on muuten todella helppo ja kerron alla kuinka tämä piiras tehdään Soupzin tyyliin niin että maut todellakin maistuu ja ovat kerroksittain. Piiraista on eri variaatioita ja itsekin kunnioitan perusraaka-aineita kuten sinappia. Dijon-sinappi on klassikko, mutta tämän voi korvata myös jollain vastaavanlaisella makeahkolla sinapilla kuten Hangon sinapilla. Parmesaani on ihan suosikki tässä ja sen keksinkin yhdestä lempipiiraastani, parmesaanipiiraasta. Voissa kuulotettua sipulia ja ranskankermaa en ole bongannut resepteistä, mutta mielestäni ne tuovat superherkullisen lisän ja kuulostavatkin aika ranskalaisilta. Vai mitä?

Yhdessä piiraassa on siis sekä suolaisuutta, makeutta, hapokkuutta, kermaisen täyteläisyyttä, pippurisuutta ja lisätäänpä nyt hittimakukin makukavalkaadiin -umami (sipuli, parmesaani ja tomaatti). Kokeilehan ja saatat löytää uuden lempipiiraasi.

Tämä maistuu ympäri vuoden. Kesällä tekisin suomalaisen sadon tomaateista, mutta talvella voi sortua hankkimaan vaikka espanjalaisia kirsikkatomaatteja jos ne ovat mehukkaampia. Otit mitä tahansa, niin tässä uunipiiraassa ne tulevat silti astetta mehukkaimmiksi! Lopuksi piiraan kanssa nautittu tuore basilika tuo kesän myös talven keskelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 palaa
Noin 1 tunti (20-30 min aktiivinen + 20-30 min paisto)
Helppo

Ranskalainen tomaattipiiras Soupzin tyyliin

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

120
g
voita
1
kpl
muna
3,5
dl
vehnäjauhoja
kylmää vettä
Täyte
2
kpl
sipulia
voita paistamiseen
muutama
lusikallinen
(Dijon-)sinappia
150
g
ranskankerma
125-150
g
parmesaania / Grana Padanoa
muutama
kirsikkatomaatti
muutama
rouhaus
mustapippuria
muutama
rouhaus
suolaa
tuore basilika tai timjami

Vaiheet

Tilaa Glorian ruoka & viini

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini