Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
11:00 | 23.4.2021

Hummus ja pistaasi-lammasjauhelihapullat

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Siinähän on lihapullat ja muusi – ainakin melkein! Pehmeä hummus on kuin mausteista muusia Lähi-idän tyyliin maustettujen pullien kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Hummus ja pistaasi-lammasjauhelihapullat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8
dl
hummusta (ks. ohje alta)
300
g
karitsan jauhelihaa
½
ruukkua minttua
3
rkl
pistaasipähkinöitä
1
(pienen) sitruunan kuoriraaste
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
oliiviöljyä
Lisäksi
tuoretta minttua, pistaasipähkinöitä, babypinaattia, granaattiomenansiemeniä

Vaiheet

  1. Hienonna minttu ja pähkinät hyvin hienoksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori sekaan. Lisää myös öljy ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja pyörittele pieniä pullia. Paista pannulla oliiviöljyssä kypsäksi.

  2. Levitä hummus lautaselle. Nosta päälle lihapullia, tuoretta minttua, rouhittuja pistaasipähkinöitä, babypinaattia ja granaattiomenan siemeniä.

Itse tehty hummus

Ainesosat

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Vaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
jauhelihakierre
lihapullat
Lammas
pistaasi
hummus

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini