
Tämä kohokas ei taatusti lässähdä! Suklainen mousse jäädytetään reunojen yli leivinpaperin avulla.
Viinisuositus: Suklaakohokkaan kanssa maistuu Churchill Reserve Port, 9,30 e/0,2 l. Tämä portviini on luonnollisesti makea, melko täyteläinen ja jopa kypsän kirsikkainen. Yhdistelmästä tulee tuhti ja makean herkullinen. Aivan toisenlainen, kepeämpi kokonaisuus syntyy, kun suklaajälkiruuan pariksi valitaan italialainen, pikkuisen pirskahteleva Braida Brachetto d'Acqui 2019, 10,95 e/0,375 l (tilausvalikoima). Punaisen viinin marjaisa ja makea makumaailma yhdistyy suklaaseen hyvin miellyttävällä tavalla.
Jäädytetty suklaakohokas
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota kaksi kananmunaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
-
Paloittele suklaat. Sulata ne vesihauteessa tai varovasti mikrossa lyhyin sykäyksin välillä sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita likööri jäähtyneeseen suklaasulaan.
-
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Siivilöi tomusokeri vaahtoon ja sekoita kevyesti. Älä vatkaa vaahtoa kovaksi,
ettei siitä tule rakeista. -
Erottele keltuaiset huoneenlämpöisistä kananmunista. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.
-
Vuoraa 6 pientä pakastuksenkestävää vuokaa (noin ¾ dl) leivinpaperisuikaleilla, joiden reuna ulottuu muutaman sentin vuoan reunaa korkeammalle. Jaa suklaaseos vuokiin ja peitä kelmulla. Pakasta kohokkaita vähintään 4 tuntia.
-
Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi
marjojen tai hedelmien kanssa.