
Katkarapu-nuudelivokki on pikaruokaa parhaimmillaan! Kasvikset kypsyvät napakoiksi, kun pitää lieden maksimilämmöllä ja paistaa raaka-aineet muutamassa erässä.
Vokin valmistuksessa nopeus on valttia. Pannulle sopivat hyvin erilaiset vihannekset kurkusta paksoihin, mutta ne kannattaa paistaa erissä ja riittävän kuumalla pannulla. Näin kasvikset säilyttävät värinsä, makunsa ja rakenteensa.
Tässä ohjeessa vokki valmistetaan juuri tällä periaatteella. Paistetut ainekset kumotaan kulhoon odottamaan, kunnes kaikki kasvikset, nuudelit ja katkaravut on paistettu. Sitten vokki kauhotaan pannulla kahden lastan avulla kevyesti sekaisin.
Mutta entä maku? Inkiväärin ja valkosipulin lisäksi mausta vastaa kevyesti suurustettu soijapohjainen vokkikastike, joka valmistuu erillisessä kattilassa kiehauttamalla ainekset keskenään.
Vihreä katkarapuvokki
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi paksoit (baby paksoit voi leikata neljään osaan). Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois esimerkiksi lusikalla. Leikkaa kurkku puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.
- Valmista vokkikastike. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan. Sekoita tasaiseksi ennen kuumentamista. Keitä kastiketta hiljalleen sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes se sakenee.
- Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut talouspaperin päälle levitettyinä.
- Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti seesamiöljyssä. Lisää kuumaan pannuun 2/3 paksoista, kurkuista ja soijapavuista ja paista 2 minuuttia. Siirrä ne kulhoon.
-
Lisää pannuun rypsiöljyä. Paista loput kasvikset sekä keitetyt ja valutetut nuudelit, noin 2 minuuttia. Siirrä samaan kulhoon aiemmin paistettujen kasvisten kanssa.
-
Lisää pannuun taas loraus rypsiöljyä ja paista katkarapuja vajaa minuutti. Kaada kasvikset ja nuudelit takaisin wokkipannuun. Lisää suola ja sekoita. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele vokin joukkoon seesaminsiemeniä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa heti lämpimän vokkikastikkeen kanssa
Tämä oli hyvä resepti, kiitos! Yhdistin kaikki ainesosat lopuksi yhdeksi nuudelihässäkäksi ja toimii.
Itse paistan kesäkurpitsaa ja paprikaa ja kippaan ne kulhoon. Sitten paistan ja maustan broilsuikaleita ja lopuksi kippaan vihannekset ja keitetyt sarvimakaroonit joukkoon. Hyvää ja ruokaisaa.