Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Suolainen leivonta
Makea leivonta
12:00 | 15.8.2021

Cheddar-omenapiiras

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Onko tämä suolainen vai makea piirakka? Cheddarjuustolla höystetty omenapiiras on täydellinen yhdistelmä molempia.

Oletko koskaan ajatellut käyttää omenoita suolaiseen piirakkaan? Jos idea tuntuu alkuun erikoiselta, kannattaa aloittaa kokeilu cheddar-omenapiirakan ohjeesta. Suolainen ja voimakas juusto sopii mainiosti yhteen hapokkaiden omenoiden kanssa.

Murea pohjataikina valmistuu voista, vehnäjauhoista ja cheddar-raasteesta nyppimällä. Tilkka vettä sitoo ainekset yhteen.

Täytteeksi viipaloidaan säästelemättä kirpeän hapokkaita omenoita, jotka kypsyvät meheviksi makoisan juustomurukerroksen alla. Murupinta on tuttu makeista omenapiirakoista, mutta tässä versiossa siinäkin maistuu cheddarjuusto. Lopputulos on uskomattoman herkullinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
1 t
Helppo

Cheddar-omenapiiras

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
100
g
pehmeää voita
2
dl
vehnäjauhoja
75
g
hienoksi raastettua cheddaria
tilkka vettä
Täyte
700
g
hapokkaita omenoita
2
rkl
rusinoita
4
rkl
karkeasti hienonnettuja pekaanipähkinöitä
2
rkl
omenamehua
Päälle
75
g
hienoksi raastettua voimakasta cheddaria
75
g
pehmeää voita
¾
dl
sokeria
¾
dl
vehnäjauhoja

Vaiheet

  1. Nypi kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin lepäämään 15 minuutiksi. Sillä aikaa kuori ja viipaloi omenat melko ohuiksi. Rouhi pähkinät. Voitele vuoka ja kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä omenat (kahteen kerrokseen) taikinalle, kaada päälle rusinat ja mehu. Ripottele pähkinät vuokaan.

  3. Nypi keskenään juustoraaste, voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi. Levitä tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä piirakkaa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
Leivät & piirakat
Kemut
cheddar
omenapiirakka

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini