
Onko tämä suolainen vai makea piirakka? Cheddarjuustolla höystetty omenapiiras on täydellinen yhdistelmä molempia.
Oletko koskaan ajatellut käyttää omenoita suolaiseen piirakkaan? Jos idea tuntuu alkuun erikoiselta, kannattaa aloittaa kokeilu cheddar-omenapiirakan ohjeesta. Suolainen ja voimakas juusto sopii mainiosti yhteen hapokkaiden omenoiden kanssa.
Murea pohjataikina valmistuu voista, vehnäjauhoista ja cheddar-raasteesta nyppimällä. Tilkka vettä sitoo ainekset yhteen.
Täytteeksi viipaloidaan säästelemättä kirpeän hapokkaita omenoita, jotka kypsyvät meheviksi makoisan juustomurukerroksen alla. Murupinta on tuttu makeista omenapiirakoista, mutta tässä versiossa siinäkin maistuu cheddarjuusto. Lopputulos on uskomattoman herkullinen.
Cheddar-omenapiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin lepäämään 15 minuutiksi. Sillä aikaa kuori ja viipaloi omenat melko ohuiksi. Rouhi pähkinät. Voitele vuoka ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä omenat (kahteen kerrokseen) taikinalle, kaada päälle rusinat ja mehu. Ripottele pähkinät vuokaan.
-
Nypi keskenään juustoraaste, voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi. Levitä tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä piirakkaa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.