Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
11:00 | 20.5.2021

Kahden parsan pannu

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Valkoinen parsa näyttää erehdyttävästi pastalta tässä ravintolatason huippuherkussa. Maun salaisuus piilee ruskistetun voin, sitruunan ja parmesaanin yhdistelmässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
1 t
Helppo

Kahden parsan pannu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
valkoista parsaa
150
g
vihreää parsaa
70
g
ilmakuivattua kinkkua
2
kevätsipulin vartta
200
g
herkkusieniä
1 + 5
rkl
voita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
½
sitruunan mehu
Päälle
raastettua parmesaania

Vaiheet

  1. Katkaise valkoisista parsoista kovat päät ja leikkaa kuorimaveitsellä kaikki puumainen kuori pois. Leikkaa sen jälkeen valkoisesta osiosta kuorimaveitsellä mahdollisimman ohuita suikaleita. Katkaise vihreistä parsoista kovat päät ja kuori tarvittaessa. Paloittele.

  2. Hienonna kinkku ja kevätsipulin varret.

  3. Keitä valkoisia parsasuikaleita sekä vihreitä parsapaloja kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Valuta.

  4. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paista ruokalusikallisessa voita kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun.

  5. Laita loput 5 rkl voita samalle pannulle ja kuumenna, kunnes voi vaahtoaa ja saa kullankeltaisen värin. Voin tuoksu muuttuu pähkinäiseksi. Varo polttamasta voita! Lisää parsat, sienet, ilmakuivattu kinkku, kevätsipuli ja lisää suolaa. Pyörittele kunnolla kuumalla lämmöllä muutama minuutti.

  6. Purista lopuksi sitruunaa päälle. Nosta lautasille ja raasta parmesaania pinnalle. Tarjoa heti.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Viikonloppubistro
Parsa
ilmakuivattu kinkku

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini