Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Alkuruuat
Keitot
12:00 | 30.5.2021

Kylmä kiivi-kurkkukeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylmä kiivi-kurkkukeitto on ihanan raikas aloitus aterialle. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Kylmä, ja raikas sekä maultaan että väriltään oleva kiivi-kurkkukeitto on täydellistä ruokaa hellepäiviin.

Kiivi tuo keittoon hapokkuutta sekä makeutta ja pakasteherneet sekä smetananokare varmistavat, että keitosta saa myös proteiinia, jotta nälkä pysyy loitolla. Valkosipuli ja sitruuna antavat keitolle makua, ja halutessaan nesteenä voi käyttää kylmää kasvislientä veden sijaan.

Keiton ainekset soseutetaan tasaiseksi tehosekoittimessa. Koneen kannattaa antaa käydä muutaman minuutin ajan, jolloin keitosta tulee kuohkeaa ja tasaista. Paahdetut auringonkukansiemenet ja smetana viimeistelevät viilentävän lounasannoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo

Kylmä kiivi-kurkkukeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Keitto
2
kurkkua
2
vihreää kiiviä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
1
dl
pakasteherneitä
4
dl
kylmää kasvislientä tai vettä
1
rkl
smetanaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
smetanaa
auringonkukan- tai herneenversoja

Vaiheet

  1. Huuhtele kurkut, leikkaa kannat pois ja paloittele kurkut. Kuori ja paloittele kiivit. Kuori valkosipulinkynsi. Pese ja raasta sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki keiton aineet tehosekoittimeen ja soseuta noin 3 minuuttia.

  2. Siivilöi keitto halutessasi sileäksi. Säilytä keitto jääkaapissa tarjoiluun saakka.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada siemenet pannusta kulhoon, etteivät ne pala.

  4. Muotoile smetanasta kahden ruokalusikan avulla iso nokare kuhunkin annoskulhoon. Kaada kylmä keitto varovasti smetananokareen vierelle. Koristele annokset paahdetuilla siemenillä ja versoilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
keitot
juhli ja nauti
Kemut
Vegebaari

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini