
Värikäs ja maukas arkiruoka.
Balkanin perussäilyke ajvar ja lehtikaali tuovat makua ja väriä tähän pastaruokaan.
Ajvar-kanaa lehtikaalin ja tagliatellen kera
Ainekset
Työvaiheet
1. Leikkaa kanafileet 3-4 osaan pituussuunnassa. Suolaa ja pippuroi. Ruskista voissa ja siirrä pataan (tai sivuun, jos paistat korkeareunuksisessa pannussa)
2. Pilko pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista kuumassa paistinpannussa rapeaksi
3. Yhdistä ruskistetut kanat, pekonit, ranskankerma, ajvar ja kanaliemi samaan pannuun/pataan ja anna kypsyä 10 min. Suolaa ja pippuroi tarvittaessa.
4. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan kastikkeen kypsyessä. Valuta kypsä pasta.
5. Poista lehtikaalista kovat osat ja paloittele (jos ei ole valmiiksi paloiteltua). Paista rapsiöljyssä pehmeäksi. Suolaa ja pippuroi
6. Sekoita pasta, kana-ajvarkastike ja lopuksi lehtikaali keskenään. Lehtikaalin voi tarjoilla myös erikseen. Ripottele annosten päälle parmesania.