
Ihana alkupala tai pikkuherkku! Nämä kesäkurpitsapaistokset ovat jopa parempia kylminä kuin lämpiminä. Ohjeen alkuperäinen idea on kotoisin Mimi Thorissonin Manger-blogista.
Kesäkurpitsapaistokset
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele muffinipellin kolot huolellisesti. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Halkaise kesäkurpitsat ja kaavi siemenet lusikalla pois. Höylää pitkät puolikkaat keittiömandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa viipaleet vielä puoliksi.
-
Viipaloi sipulit ja hienonna minttu. Purista sitruunasta mehu (2 rkl).
-
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja paista kesäkurpitsaa, sipulia ja valkosipulia, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä sivuun jäähtymään.
-
Raasta juusto. Riko kananmunat isoon kulhoon ja vatkaa joukkoon maissitärkkelys. Lisää juusto, mausteet, minttu ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon kesäkurpitsaseos.
-
Jaa taikina muffinipellin koloihin. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes paistokset ovat hyytyneet ja saaneet kauniin värin. Tarjoa kesäkurpitsapaistokset hieman jäähtyneinä salaatin kanssa alkupalana.