Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Juhli ja nauti
15:00 | 11.9.2021

Kesäkurpitsapaistokset

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anne Forstén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Ihana alkupala tai pikkuherkku! Nämä kesäkurpitsapaistokset ovat jopa parempia kylminä kuin lämpiminä. Ohjeen alkuperäinen idea on kotoisin Mimi Thorissonin Manger-blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12 pientä piirasta
45 min
Helppo

Kesäkurpitsapaistokset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
(600 g)
keskikokoista kesäkurpitsaa
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
¼
ruukku minttua
1
sitruuna
150
g
gruyère-, emmental- tai Västerbotten-juustoa
5
kananmunaa
4
rkl
maissitärkkelystä
1
tl
suolaa
½
tl
muskottipähkinää
½
tl
mustapippuria
Paistamiseen
2
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Voitele muffinipellin kolot huolellisesti. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Halkaise kesäkurpitsat ja kaavi siemenet lusikalla pois. Höylää pitkät puolikkaat keittiömandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa viipaleet vielä puoliksi.

  3. Viipaloi sipulit ja hienonna minttu. Purista sitruunasta mehu (2 rkl).

  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja paista kesäkurpitsaa, sipulia ja valkosipulia, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä sivuun jäähtymään.

  5. Raasta juusto. Riko kananmunat isoon kulhoon ja vatkaa joukkoon maissitärkkelys. Lisää juusto, mausteet, minttu ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon kesäkurpitsaseos.

  6. Jaa taikina muffinipellin koloihin. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes paistokset ovat hyytyneet ja saaneet kauniin värin. Tarjoa kesäkurpitsapaistokset hieman jäähtyneinä salaatin kanssa alkupalana.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
Kesäkurpitsa
kesäkurpitsapaistos
kesäruoka
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini