Raikkaasti hapan raparperi sopii myös cevicheen. Sitruunamehuun raastettuna se kypsyttää ja maustaa kalan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Raparperi-kuhaceviche
Ainesosat
500
g
nahatonta kuhafileetä
2
(n. 100 g)
ohutta raparperinvartta
1
sitruuna
2–3
tl
sormisuolaa
2
tl
sokeria
1
punainen chili
Vaiheet
-
Jos kala on pyydetty järvestä, pidä sitä pakastimessa 1 vuorokausi.
-
Poista kalasta ruodot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon.
-
Raasta toinen raparperinvarsi hienoksi raasteeksi kalan päälle. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista mehu joukkoon. Lisää suola ja sokeri, viipaloi chili. Sekoita aineet käsin, jotta kala ei rikkoudu.
-
Levitä ceviche lautasille ja viipaloi toinen raparperinvarsi päälle. Tarjoa heti.