Persikkakakku
Yhden kulhon helppo kakku syntyy ilman vatkaamista ja saa makua sitruunankuoresta ja rosmariinista. Tähän kakkuun voit käyttää hieman kovempiakin persikoita, sillä ne hautuvat uunissa ihanan pehmeiksi.
Sitruunalla maustettu oliiviöljykakku kuuluu viime aikojen suosikkileivonnaisiin. Sen taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Öljy tekee kakusta kostean ja saa sen säilymään mehevänä useita päiviä.
Nyt kakku on kohdannut haastajansa. Italialaistyylisen persikkakakun taikina on kuin oliiviöljykakun, mutta joukkoon lisätään kuutioituja tuoreita persikoita tai nektariineja. Jopa kovahkot hedelmät sopivat tarkoitukseen, sillä pitkä kypsennys saa ne leppymään ja pehmenemään ihaniksi sattumiksi.
Esikuvansa tapaan tässä kakussa maistuu myös sitruuna. Halutessaan taikinan voi maustaa myös tuoreella rosmariinilla.
Valitse käyttöön mieluiten oliiviöljy, jonka pullossa on mieto maku mainittu erikseen. Näin muut maut saavat tilaa loistaa.
Persikkakakku
Ainesosat
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
- Huuhtele ja kuutioi persikat.
- Raasta sitruunan keltainen kuori kulhoon. Hienonna rosmariini ja lisää se kulhoon. Lisää sokeri ja hiero aineet sormin keskenään.
- Riko munat sokeriseoksen joukkoon. Lisää öljy. Sekoita aineet keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kääntele ¾ persikoista taikinan joukkoon ja kaavi taikina kakkuvuokaan. Ripottele pinnalle loput persikoista sekä ruokosokeri.
- Paista kakkua uunin keskitasoa alemmalla tasolla 50–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puoli tuntia. Persikkakakku säilyy mehevänä monta päivää.
Vinkki! Kakku onnistuu myös nektariineista.