Kypsennä lohipalat lempeästi uunissa inkiväärillä maustetun lehtikaalipaistoksen päällä.
Kurkumalohi lehtikaalipedillä
Ainesosat
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuivaa kala, leikkaa se neljäksi palaksi. Tee kunkin palan keskelle viilto niin, että nahka pysyy ehjänä.
-
Hienonna tilli kulhoon, lisää 2 rkl öljyä, kurkuma, 1 tl suolaa ja pippuri. Sivele seos kalan pintaan ja anna kalan maustua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.
-
Poista lehtikaalista keskiranka ja hienonna se veitsellä pieneksi muruksi. Revi lehtiosat suupaloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipuli. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uuninkestävässä paistinpannussa. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä ja lehtikaalin keskirankapaloja 2 minuuttia. Lisää lehtikaalin lehtiosat ja seesaminsiemenet, paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
-
Raasta sitruunankuori kulhoon, purista sitruunanmehu joukkoon, lisää vesi ja sokeri. Sekoita neste paistokseen, anna kiehahtaa. Mausta paistos suolalla. Laita kalapalat paistoksen pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.