
Ihanan pehmeä, piimäpohjainen omenapiirakka viimeistellään rapealla kauramurulla. Tästä pellillisestä riittää jaettavaa isollekin joukolle.
Isolle porukalle pellillinen jotain makeaa? Näin syksyllä vastaus on tietysti omenapiirakka ja sopiva resepti löytyy ohesta!
Pohjasta löytyy sopivasti pientä happamuutta. Valmistus on hyvin helppoa ja melko nopeaakin. Pellillinen piirakkaa haukkaisee melkein kilon omenoita, ja eniten aikaa valmisteluissa taitaa mennä niiden kuutioimiseen. Piirakan pohjaa varten vaahdotetaan munat ja sokeri joiden joukkoon lisätään öljy ja piimä. Piimä antaa pohjalle kivasti makua.
Kun kuivat aineet on sekoitettu joukkoon, pohja levitetään pellille leivinpaperin päälle ja omenakuutiot lisätään mukaan. Ennen uunia omenoiden päälle ripotellaan vielä makoisa kauramuru ja puolen tunnin päästä herkku on valmis.
Kuohkea omena-kauramurupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista omenista kota ja kuutioi omenat. Purista päälle sitruunamehua.
-
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
-
Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin piimä, sitten rypsiöljy ja lopuksi kuivat aineet.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille (koko 30 cm x 40 cm). Ripottele kuutioidut omenat taikinan pinnalle.
-
Sekoita kauraseoksen aineet keskenään. Murustele seos piirakan pinnalle. Paista piirakkaa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Ei nyt pahaa, mutta viime kädessä vähän tylsän makuinen piirakka. 3/5 tähteä.
Todella mehevä ja soveltuu pakastettavaksi. Paranee entisestään.