Laulaja Mannan luottoresepti pavlovaan on peräisin hänen kummitädiltään. Jouluna marenkikakku viimeistellään sitrushedelmillä. Joulupavlovan värit ovat niin kauniit, että se sopii minkä tahansa juhlapöydän keskelle.
Joulupavlova
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
-
Erottele valkuaiset metalli- tai lasikulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
-
Vatkaa vaahtoon suola ja ruokalusikallinen sokeria. Lisää sokeria pienissä erissä ja vatkaa huolellisesti lisäysten välillä. Lisää appelsiininkukkavesi. Valmis marenki on kiiltävää ja sileää.
-
Levitä marenki leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi. Tee lusikalla syvennys keskelle.
-
Paista marenkia uunissa 1½ tuntia. Sammuta uuni ja jätä marenki uuniin jäähtymään, uunin luukku hiukan auki.
-
Leikkaa verigreipit ja appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet ja rouhi pistaasit veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kaavi vaniljatangosta siemenet vaahdon joukkoon.
-
Levitä kerma jäähtyneen marenkipohjan päälle. Lisää sitrusviipaleet ja granaattiomenan siemenet. Ripottele pistaasit päälle.
Vinkki Korvaa kevättalvella verigreippi veriappelsiinilla.