Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
11:00 | 20.12.2021

Ruotsalaiset kalapullat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyöräytä jouluhauki ja lohi pulliksi. Fifty-fifty on hyvä suhde, mutta voit vaihdella hauen ja lohen määrää makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 30 kpl
1 th
Helppo

Ruotsalaiset kalapullat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
nahatonta kalaa (esim. puolet haukea ja puolet lohta)
1
keskikokoinen peruna keitettynä
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
2
kananmunaa
3
rkl
korppujauhoja
1
rkl
pieniä kapriksia
1½
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
Lisäksi
1
rkl
voita ja 1 rkl öljyä
sitruunankuorta raastettuna
tilliä ja ruohosipulia

Vaiheet

  1. Tee pyörykät mielellään kahdesta kalasta, joista toinen on rasvaisempaa. Jauha kalat monitoimikoneella tai lihamyllyllä tasaiseksi seokseksi.

  2. Kypsennä peruna tai ota se sivuun edelliseltä aterialta.

  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota öljyssä kypsäksi, noin 5 minuuttia. Hienonna ruohosipuli ja raasta sitruunankuori. Vatkaa munien rakenne kulhossa. Kuori peruna ja raasta munan joukkoon. Lisää sipuli, ruohosipuli, korppujauhot ja kaprikset. Lisää jauhettu kala, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri. Anna vetäytyä viileässä 10 minuuttia.

  4. Jos kypsennät pyörykät uunissa, kuumenna uuni 200-asteiseksi. Jos paistat ne pannussa, kuumenna siinä 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai ota massasta nokareita kahden lusikan avulla. Paista pyöryköitä pannussa 5 minuuttia tai uunissa noin 15 minuuttia.

  5. Ripottele pyöryköille raastettua sitruunankuorta, hienonnettua tilliä ja ruohosipulia juuri ennen tarjoilua. Tarjoa osana kalapöytää, pastan tai muusin seuralaisena tai smörrebrödin päällyksenä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
Kalapullat
Kemut
joulu
juhli ja nauti
alkuruuat

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini