Ihanan mehevä piirakka saa makunsa karhunvatukoista, tuoreista luumuista ja ripauksesta kardemummaa.
Luumu-karhunvatukkapiirakka
Ainesosat
Vaiheet
-
Aloita täytteestä. Halkaise luumut ja poista kivet. Sulata voi pannussa, lisää sokeri ja luumut. Paista sekoitellen muutama minuutti, kunnes luumut hieman pehmenevät.
-
Tee muruseos nyppimällä jauhot, sokeri ja voi yhteen murumaiseksi seokseksi.
-
Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta taikina kardemummalla. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
-
Ota luumut pannusta ilman nestettä ja asettele piirakkapohjalle. Lisää karhunvatukat ja ripottele muruseos päälle.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Koristele valmis piirakka esimerkiksi syötävillä kukilla ja luumujen paistamisesta pannuun jääneellä mehulla.
Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.
Makea peruspiirakka
Ainesosat
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi.
-
Sekoita munat ja sokeri kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää jogurtti ja voisula, sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm). Lisää haluamasi täyte ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki: Tee pellillinen piirakkaa tuplaamalla aineiden määrät.