Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Lisukkeet
15:00 | 7.5.2022

Colaporkkanat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Colan makuisia marinadeja löytyy broilerille ja lihalle, mutta ne sopivat hyvin myös kasviksille. Yhdistettynä soijaan ja inkivääriin, colaa sisältävä kastike tekee näille porkkanoille ihmeen.

Helposti tylsäksi ja arkiseksi mielletyt porkkanat nousevat lisukkeena ihan uudelle tasolle, kun kastikkeessa yhdistelee Kaakkois-Aasiasta tuttuja makuja makean happamaan cola-juomaan.

Ensiksi voissa paistetut ja aavistuksen pehmenneet porkkanat saavat seurakseen hieman sipulia ja valkosipulia. Tuoretta raastettua inkivääriä saa laittaa mukaan reilulla kädellä. Suolaa ei tarvita, kun pataan lisätään soijaa sekä balsamiviinietikkaa. Colaa tarvitaan pari desiä.

Nopean kiehautuksen jälkeen porkkanat kypsennetään kastikkeineen uunissa pehmeäksi. Pataan laitetaan kansi paistamisen puolessa välissä, jolloin kastike on ehtinyt jo jonkin verran tiivistyä ja karamellisoitua. Nämä porkkanat katoavat suihin sellaisenaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo

Colaporkkanat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
ohuita porkkanoita
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
4
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
voita
2
dl
cola-juomaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
tl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
PÄÄLLE
1
ruukku tuoretta korianteria

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese porkkanat hyvin, kuori ja lohko punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri.

  2. Paista porkkanoita voissa padassa noin 5 minuuttia. Lisää punasipuli, valkosipuli ja inkivääri ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput aineet ja kiehauta.

  3. Siirrä pata uuniin ja kypsennä ilman kantta 30 minuuttia. Laita kansi päälle ja jatka kypsentämistä 20 minuuttia.

  4. Hienonna korianteri porkkanoiden päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
kasvisruoka
Viikonloppubistro
cola
Porkkana

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini