Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
15:00 | 10.5.2022

Lohipyttis ja currymajoneesi

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihana lohipyttipannu luottaa muutamaan laadukkaaseen raaka- aineeseen, jotka koukuttava currymajoneesi sitoo yhteen. Jos et jaksa tehtailla uppomunia, keitä tavallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
35 min
Helppo

Lohipyttis ja currymajoneesi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
perunaa
50
g + 50 g
voita
2
omenaa
300
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
pieni purjo
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria sitruunamehua
UPPOMUNAT
2
kananmunaa
2
litraa vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
CURRYMAJONEESI
½
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi silputtuna
1½
tl
curryjauhetta
1½
tl
sitruunamehua

Vaiheet

  1. Huuhtele ja kuutioi perunat. Sulata 50 grammaa voita isossa paistinpannussa. Paista perunoita noin 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa currymajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  3. Poista omenista kodat. Leikkaa lohi ja omenat kuutioiksi. Siirrä perunat pannun sivulle ja paista lohta ja omenaa voissa vapaalla pannunpuoliskolla 2–3 minuuttia.

  4. Silppua purjosipuli ja kääntele perunat joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Pidä lämpimänä kannen alla sillä aikaa, kun keität uppomunat.

  5. Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla voimakkaasti, jotta saat aikaan pyörteen. Valmista uppomunat yksi kerrallaan: riko muna pikkukuppiin ja kaada se varovasti veteen. Kypsennä kiehuvassa vedessä hiljalleen 3–4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Toista sama loppujen kananmunien kanssa.

  6. Nosta uppomunat pyttiksen päälle. Tarjoa currymajoneesin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
Pyttipannu
pyttis
Arjen nopeat
grillattu lohi

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini