Kauniit avokado-nuudelit maustaa selkeä mausteinen kastike, josta löytyy yllättävä mutta tuttu aines – kardemumma.
Trendikkäät sobanuudelit saavat rinnalleen avokadoja sekä maustekastikkeen, josta voi bongata yllättävän mausteen, nimittäin kardemumman. Perinteisesti pullan mausteena tunnettu kardemumma istuu kuitenkin erinomaisesti myös suolaisen ruoan seuraan.
Tähän reseptiin kannattaa valita kypsiä, mutta hieman napakoita avokadoja. Avokado on yleensä sopivan kypsä silloin, kun sen pinta tuntuu kiinteältä, mutta peukalolla painaessa kuori antaa hieman myöden.
Nuudelien simppeli kastike valmistuu sekoittamalla öljy, rouhittu kardemumma ja suola yhteen. Raikkautta annokseen tuo limetin mehu sekä kuoriraaste. Koukuttavaa paahteisuutta nuudeleihin antaa puolestaan seesamiöljy.
Avokadonuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo nuudelit kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Valuta ja sekoita joukkoon seesamiöljy.
-
Leikkaa avokadot puoliksi ja poista kivi. Kuori avokadot tai koverra ne kuorestaan lusikalla. Viipaloi avokadot.
-
Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuoriosa. Purista mehua ¼ dl. Laita kuoriraaste ja mehu kulhoon. Leikkaa chilistä kanta pois ja hienonna chili kulhoon.
-
Lisää kulhoon öljyt, kardemumma ja suola.
-
Kääntele nuudelit öljyseoksessa. Lisää avokadoviipaleet ja pinaatti. Hienonna joukkoon korianteri. Jaa nuudelit lautasille ja ripottele päälle seesaminsiemenet.
Vinkki Tässä ruoassa toimivat parhaiten napakan kypsät avokadot.