Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
8:00 | 1.6.2022

Avokadonuudelit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kauniit avokado-nuudelit maustaa selkeä mausteinen kastike, josta löytyy yllättävä mutta tuttu aines – kardemumma. 

Trendikkäät sobanuudelit saavat rinnalleen avokadoja sekä maustekastikkeen, josta voi bongata yllättävän mausteen, nimittäin kardemumman. Perinteisesti pullan mausteena tunnettu kardemumma istuu kuitenkin erinomaisesti myös suolaisen ruoan seuraan.

Tähän reseptiin kannattaa valita kypsiä, mutta hieman napakoita avokadoja. Avokado on yleensä sopivan kypsä silloin, kun sen pinta tuntuu kiinteältä, mutta peukalolla painaessa kuori antaa hieman myöden.

Nuudelien simppeli kastike valmistuu sekoittamalla öljy, rouhittu kardemumma ja suola yhteen. Raikkautta annokseen tuo limetin mehu sekä kuoriraaste. Koukuttavaa paahteisuutta nuudeleihin antaa puolestaan seesamiöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Avokadonuudelit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
sobanuudeleita
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
3
avokadoa
2
limettiä
1
vihreä chili
½
dl
rypsiöljyä
¼
dl
paahdettua seesamiöljyä
½
tl
rouhittua kardemummaa
½
tl
suolaa
1
ps (65 g)
salaattipinaattia
1
ruukku korianteria
½
dll
mustia seesaminsiemeniä

Vaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo nuudelit kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Valuta ja sekoita joukkoon seesamiöljy.

  2. Leikkaa avokadot puoliksi ja poista kivi. Kuori avokadot tai koverra ne kuorestaan lusikalla. Viipaloi avokadot.

  3. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuoriosa. Purista mehua ¼ dl. Laita kuoriraaste ja mehu kulhoon. Leikkaa chilistä kanta pois ja hienonna chili kulhoon.

  4. Lisää kulhoon öljyt, kardemumma ja suola.

  5. Kääntele nuudelit öljyseoksessa. Lisää avokadoviipaleet ja pinaatti. Hienonna joukkoon korianteri. Jaa nuudelit lautasille ja ripottele päälle seesaminsiemenet.

Vinkki Tässä ruoassa toimivat parhaiten napakan kypsät avokadot.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
kasvisruoka
kasvisruokareseptejä
Avokado
nuudeli

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini