Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Keitot
8:00 | 20.6.2022

Porkkanasoppa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Muutaman aineksen sopan juju on runsaissa höysteissä sekä harissatahnassa, joka tasapainottaa porkkanoiden makeutta. 

Kasvissosekeitot ovat edullisia ja helppoja ruokia, jotka maistuvat monelle ja sopivat moneen ruokavalioon. Tässä porkkanasosekeitossa on runsaasti makua ja runsaat höysteet.

Porkkanan lisäksi keittoon tulee sipulia. Kasviksia kuullotetaan öljyssä ennen kuin kattilaan lisätään kasvisliemi sekä tämä keiton juju eli harissatahna. Voimakkaan makuinen ja aavistuksen makeakin harissa sopii loistavasti makeiden porkkanoiden pariksi. Keittoon lisätään vielä ruokakerma, jonka voi vaihtaa kasvikermaan, jolloin keitto on vegaaninen.

Höysteeksi paistetaan pannulla öljyssä kikherneitä ja sinapinsiemeniä. Ne tuovat ruokaisuutta ja lisämakua annoksiin. Mikäli keiton ei tarvitse olla vegaaninen, myös pehmeä buffalomozzarellajuusto on oiva lisähöyste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 20 min
Helppo

Porkkanasoppa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
porkkanoita
2
sipulia
1
rkl
öljyä
2
tl
harissaa
8
dl
kasvislientä fondista
1
dl
kermaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
tl
sinapinsiemeniä
1
rkl
öljyä
2
palloa bufalamozzarellaa
(tuoretta minttua)

Vaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat paksuiksi lanteiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää harissa ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kypsyä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää kerma ja suola. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä. Kaada ne puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja painele kevyesti kuiviksi. Paista kikherneitä ja sinapinsiemeniä 3–4 minuuttia öljyssä kuumalla pannulla, kunnes ne ovat rapeutuneet ja saaneet vähän väriä.

  3. Valuta mozzarella ja kuivaa se talouspaperilla. Lusikoi kikherneseosta ja revi mozzarellaa keiton päälle. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta minttua.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
kevyet & salaatit
porkkanakeitto
kasvisruoka
Sosekeitto

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini