
Sesongin paras grillipihvi syntyy paahdetusta kukkakaalista, jota maustaa monitahoinen teriyakikastike sekä inkivääri. Yhdestä kukkakaalista saa 3-4 pihviä.
Kesän parhaat pihvit syntyvät helposti tuoreesta kukkakaalista, teriyakikastikkeesta ja tuoreista mausteista. Tahmean makeahkot ja mausteiset pihvit hurmaavat takuulla jokaisen pöydän ympärillä.
Kun kokonaisesta kukkakaalista leikkaa parin sentin paksuisia viipaleita, ne pysyvät koossa grillaamisen ajan. Kukkakaalit valmistuvat grillissä nopeasti napakan kypsiksi, muutaman kerran käännellen. Ne valellaan teriyakikastikkeella heti kypsennyksen jälkeen.
Sushi-inkivääri, seesaminsiemenet, chili ja tuoreet yrtit ripotellaan pihvien päälle ja dippikastikkeena toimii inkiväärillä maustettu majoneesi. Näyttävät kasvispihvit menevät kuin kuumille kiville!
Teriyakikukkakaalit
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kukkakaalien kannasta pois ohut, kovahko pala. Kantaa tulee kuitenkin jäädä riittävästi, jotta pihvit pysyvät koossa. Poista tummuneet suojalehdet: jos lehtiä on, hyväkuntoiset lehdet saavat jäädä. Leikkaa kukkakaali noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.
-
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Kaada siemenet lautaselle.
-
Valuta ja leikkaa inkiväärilastut suikaleiksi. Hienonna chilit ja yrtit.
-
Valmista kastike. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se majoneesin joukkoon. Mausta seesamiöljyllä.
-
Sivele kukkakaalikiekot kauttaaltaan öljyllä ja grillaa niitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Kääntele kukkakaalikiekkoja muutaman kerran grillauksen aikana. Siirrä kiekot grillistä laakealle tarjoiluvadille.
-
Levitä kukkakaaleille runsaasti teriyaki-kastiketta molemmin puolin. Ripottele pinnalle gari-inkivääri, siemenet, chili ja yrtit. Tarjoa majoneesikastikkeen kanssa.