Pehmeä linssicurry on ihanan mausteinen. Inkiväärin sekä valkosipulin maut pysyvät tuoreina, kun ne lisää nopean kuullotuksen jälkeen curryyn vasta aivan viimeisillä minuuteilla.
Linssicurry
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo linssit ja laita ne kattilaan. Lisää vesi, sipuli, kurkuma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpö ja peitä kattila kannella.
-
Anna kiehua hiljalleen poristen, välillä sekoittaen 20–25 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää kookosmaito ja pidä kattila liedellä ilman lämpöä.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli, inkivääri sekä loput mausteet ja paista muutama minuutti, kunnes mausteet alkavat tuoksua.
-
Kaada mausteseos linssikattilaan, sekoita ja hauduta vielä muutama minuutti.