Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Kasvis
Suolainen leivonta
8:00 | 17.6.2022

Piirakka alkukesän kasviksista

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo rahka-voitaikina ja sesongin edulliset kasvikset muodostavat herkullisen piirakan. Tähän uppoaa edellisen päivän keitetyt perunat ja jääkaapissa pyörivä kaalinpala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–10
25 min + jääkaapissa 1 t + kypsennys 20 min
Helppo

Piirakka alkukesän kasviksista

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1½
dl
maitorahkaa
150
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTTEET
5–6
varhaisperunaa keitettynä
15
retiisiä
lohko varhaiskaalia
2
kevätsipulia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
prk (150 g)
smetanaa
1½
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
vehnäjauhoja kaulimiseen
1
kananmuna
n. 4
dl
versoseosta

Vaiheet

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää rahka ja voi, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levähtää jääkaapissa noin 1 tunti.

  2. Pese perunat, keitä ne kypsiksi ja jäähdytä. Leikkaa perunat ja retiisit viipaleiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 35 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Lado kasvikset levylle niin että reunasta jää kauttaaltaan 2–3 cm tyhjäksi. Käännä reunat kasvisten päälle ja voitele ne munalla. Ripottele suola ja pippuri tasaisesti kasviksille. Sekoita smetana ja parmesaaniraaste. Lusikoi seos tasaiseksi kerrokseksi kasvisten päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

  4. Viimeistele versoseoksella ennen tarjoilua.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Leivät & piirakat
suolainen leivonta
piirakka
kasvispiirakka
Vegebaari

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini