Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Kasvis
Suolainen leivonta
8:00 | 15.6.2022

Parsa-voifocaccia

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Parsa ja voi ovat yhteensopiva parivaljakko, joka toimii myös italialaisessa peltileivässä. Focaccia maistuu sellaisenaan, varsinkin makua reilusti antavan kylmäkohotuksen ansiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
24 palaa
20 min + jääkaapissa 12–24 t + kohottaminen 2 t + kypsennys 30 min
Helppo

Parsa-voifocaccia

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

10
g
tuorehiivaa
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
50
g
voita
n. 6
dl
vehnäjauhoja
LISÄKSI
1
rkl + 50 g
voita
18–20
hoikkavartista vihreää parsaa
10
kovavartista yrtinoksaa, esim. timjamia ja rosmariinia
½
ruukku
viinisuolaheinää
n. 2
tl
sormisuolaa

Vaiheet

  1. Liuota hiiva veteen ja lisää suola. Sulata voi. Alusta jauhot nesteeseen. Lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin 12–24 tunniksi.

  2. Voitele leivinpaperi nokareella voita. Levitä taikina paperille käsin, reilun sentin paksuiseksi levyksi. Vetäise taikinalevy leivinpaperin avulla reunalliselle uunipellille. Anna kohota liinan alla 1½–2 tuntia.

  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Napsauta parsoista puumainen tyvi pois. Paina parsat, yrtit ja viinisuolaheinä kohonneeseen taikinaan vieri viereen. Sulata voi ja sivele siitä noin puolet focaccian päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista uunissa noin 30 min. Sudi loppu voisula kypsän focaccian päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
Leivät & piirakat
suolainen leivonta
Kemut
leivonta
juhli ja nauti
focaccia

Suosituimmat

Taatelikakku

Kanasalaatti intialaisittain

Butter chicken vegenä

Giandujapalat

Simppelit sienisalaattileivät

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini