Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Juhli ja nauti
8:00 | 25.6.2022

Sicapellen simpukkachawanmushi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä ja Elina Simonen

Sicapelle-ravintolan versio suolaisesta japanilaisesta vanukkaasta saa makunystyrät hyrräämään onnesta. Annos koostuu grillatuista simpukoista, herkullisesta liemestä sekä hyydytetystä munakerroksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t 50 + jäähdyttäminen 1 t
Vaikea

Sicapellen simpukkachawanmushi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

KOMBUVESI
1
l
vettä
2
(50 g)
isoa arkkia kombu-merilevää
CHAWANMUSHI
1½
dl
kananmunia
4½
dl
kombuvettä
1
tl
hienoa merisuolaa
KERMAINEN CURRY-SIMPUKKALIEMI
1
kg
sinisimpukoita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
Madras curry -mausteseosta
(1½
dl
simpukkalientä)
½
dl
kuohukerma
¼
tl
hienoa merisuolaa
LISÄKSI
n. 1
dl
sinisimpukan lihaa
2
tl
rypsiöljyä
¼
tl
hienoa merisuolaa

Vaiheet

  1. Tee kombuvesi. Kuumenna vesi kattilassa 60 asteeseen, lisää kombu ja pidä lämpötila 60-asteisena tunnin ajan. Siivilöi ja jäähdytä.

  2. Sekoita chawamushin aineet sauvasekoittimella. Vältä vaahdottamista, jottei synny ilmakuplia. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi kannuun ja jaa neljään uunin kestävään tarjoilukulhoon.

  3. Laita kelmu tiukasti jokaisen kulhon päälle. Siirrä kulhot höyrykattilan höyryosaan. Peitä kannella ja kypsennä höyryssä 30 minuuttia, kunnes chawanmushi on täysin hyytynyt. Pidä lämpimänä tarjoamiseen asti.

  4. Harjaa simpukat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa ”parrat” pois saksilla. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Napauta avoinna olevia simpukoita pöytää vasten. Poista ne, jotka eivät sulkeudu.

  5. Kiehauta viini kattilassa ja lisää simpukat. Laita kansi päälle ja keitä 5–8 minuuttia. Valuta simpukoiden liemi siivilän läpi kulhoon. Tarkista ettei kuoriin jää lientä. Ota simpukoiden liha talteen.

  6. Paista currya öljyssä, kunnes mauste alkaa tuoksua. Lisää 1½ desiä simpukkalientä ja kerma. Kiehauta ja lisää suola. Pidä lämpimänä.

  7. Kuumenna hiiligrilli erittäin kuumaksi. Pyörittele simpukat öljyssä ja grillaa metallisessa verkkosiivilässä nopeasti hiilien päällä. Voit myös tohottaa simpukat kaasupolttimella. Mausta suolalla.

  8. Laita lämpimät chawanmushit tarjolle. Lisää grillatut simpukat ja valuta lopuksi 2 ruokalusikallista curry-simpukkalientä jokaiseen annokseen.

Vinkki Kaikkia simpukoita ei tarvita annoksiin. Käytä loput muissa ruoissa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Viikonloppubistro
päivän katiska
sinisimpukat
juhli ja nauti
Japani

Suosituimmat

Taatelikakku

Kanasalaatti intialaisittain

Butter chicken vegenä

Giandujapalat

Simppelit sienisalaattileivät

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini