
Hanna Sumarin pavlovaohje on alun perin tyttären ystävättären äidiltä, joka on asunut pavlovan kotimaassa Australiassa. Herkun kruunaa itsetehty lemon curd.
Hannan Pavlova
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 125 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä siihen tarjoiluastiasi kokoinen ympyrä.
-
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Ole tarkka, ettei yhtään pisaraa keltuaista mene valkuaisten sekaan, muuten valkuaiset eivät vaahtoudu. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon sitruunamehu tai etikka.
-
Jatka vatkaamista, kunnes vaahdosta tulee satiinin kiiltävää ja tiivistä.
-
Levitä valkuaisvaahto hiukan piirtämääsi ympyrää pienemmäksi ympyräksi leivinpaperille. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista marenkia noin 1½ tuntia. Onnistunut pohja on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Anna jäähtyä ja kuivua lisää huoneenlämmössä.
-
Tee marengin kypsyessä lemon curd. Vatkaa sokeri, keltuaiset sekä sitruunan mehu hyvin yhteen mikronkestävässä kulhossa.
-
Kuumenna seosta mikrossa täysteholla 4–5 minuuttia. Sekoita aina 30 sekunnin välein, kunnes tahna sakenee.
-
Lisää kuumaan seokseen kylmä voi kuutioina. Sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut ja seos on tasaista. (Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste. Ilman kuoriraastetta tahna on silkkisempää koostumukseltaan.) Jäähdytä.
-
Tee täyte. Vatkaa sokeri vaahdoksi ja mausta sokereilla. Lusikoi pavlovan päälle lemon curdia, sen jälkeen kermavaahtoa ja koristele marjoilla ja hedelmillä.